Το σχέδιο για σαρωτική αναδιάρθρωση στις δασικές υπηρεσίες

Πηγή: THE TOC

Έρχονται υποχρεωτικές μετακινήσεις- Με κοινωνικά κριτήρια οι μετατάξεις του προσωπικού που φτάνει τις 3.000 συνολικά – Ελλείψεις κυρίως σε Πελοπόννησο και νησιά

tok tok

 

Ριζική αναδιάρθρωση των δασικών υπηρεσιών που έχουν μεταφερθεί στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις για τις οποίες προβλέπονται σαρωτικές μετακινήσεις προσωπικού με κοινωνικά κριτήρια περιγράφει το πόρισμα επιτροπής του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Στις δασικές υπηρεσίες απασχολούνται 2.937 εργαζόμενοι εκ των οποίων 1.813 δασοφύλακες, 442 δασοπόνοι και 682 δασολόγοι. Οι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν και στην βάση κοινωνικών κριτηρίων θα μετακινηθούν για την στελέχωση των υπηρεσιών που έχουν καταγραφεί με ελλείψεις προσωπικού.

Πρώτοι προς μετακίνηση θα τεθούν οι νεότεροι υπάλληλοι χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και κατόπιν όσοι διαθέτουν οικογένεια προκειμένου να μετακινηθούν ανά την επικράτεια, κυρίως στις νότιες περιοχές της χώρας και στην άγονη γραμμή της νησιωτική Ελλάδας.

Το πόρισμα της επιτροπής για την αναδιοργάνωση των δασικών υπηρεσιών που συνέστησε το υπουργείο Περιβάλλοντος προτείνει την συμπύκνωση δομών και την κατάργηση δασονομείων στις πρωτεύουσες των νομών ενώ αναφέρει αναλυτικά τις 101 εργασίες που πραγματοποιούν οι δασικές υπηρεσίες και έχει καταγράψει πόσοι υπάλληλοι ανά ειδικότητα χρειάζονται ανά δασαρχείο προκειμένου να είναι επαρκές το ανθρώπινο δυναμικό.

Έχει καταγράψει τις δυσλειτουργίες των δασικών υπηρεσιών μετά την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που προέβλεπε ο Καλλικράτης από το υπουργείο Περιβάλλοντος στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.

Παράλληλα διαπιστώνεται ανισοκατανομή των εργαζομένων ανά την επικράτεια αφού καταγράφεται πλεονάζων προσωπικό στα δασονομεία της Βόρειας Ελλάδας και ελλείψεις στην Πελοπόννησο, στην Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα καθώς και στα νησιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2004 προσελήφθησαν περίπου 30 δασολόγοι σε υπηρεσίες της Πελοποννήσου οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου μετακινήθηκαν σε υπηρεσίες της Βορείου Ελλάδας αφήνοντας κενές τις θέσεις που αρχικά τοποθετήθηκαν. Στο πόρισμα καταγράφονται και οι μελλοντικές συνταξιοδοτήσεις την επόμενη τριετία που αφορούν 100 δασολόγους και 120 δασοφύλακες.

Η επιτροπή του υπουργείου προτείνει την ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών στο μέλλον με εξειδικευμένο προσωπικό όπως κτηνιάτρους, βιολόγους κτλ. στην προοπτική στήριξης των δράσεων που αφορούν την προστασία και ανάπτυξη των δασικών περιοχών.

Πηγή: THETOC

ΣΗΜΕΙΩΣΗ dasarxeio.com: Οι αναδημοσιεύσεις έχουν σαν στόχο την ενημέρωση για τα τρέχοντα δασικά και περιβαλλοντικά θέματα και δημοσιοποιούνται με σκοπό να προκαλέσουν τον διάλογο και να εκφρασθούν οι απόψεις όλων, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές, σε σχέση με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ότι οι αναρτήσεις απηχούν τις προσωπικές απόψεις των διαχειριστών.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

3 replies

  1. Σχετικά με την Αγροτική Ασφάλεια και το προσωπικό που προέρχεται από την Ελληνική Αγροφυλακή , Τί μέλει γενέσθε.

    • Απο τα μέχρι τώρα στοιχεία που βγαίνουν στη δημοσιότητα, κύριως μέσω των δελτίων τύπου της ομάδας εργασίας, δεν προκύπτει κάποια διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με το υπόλοιπο προσωπικό της δασικής υπηρεσίας.

  2. “…ενώ αναφέρει αναλυτικά τις 101 εργασίες που πραγματοποιούν οι δασικές υπηρεσίες και έχει καταγράψει πόσοι υπάλληλοι ανά ειδικότητα χρειάζονται ανά δασαρχείο προκειμένου να είναι επαρκές το ανθρώπινο δυναμικό”
    άρα οι οργανικές θέσεις πάνε περίπατο, η επιτροπή αποφάσισε πόσοι χρειάζονται και γράφει τις οργανικές θέσεις στα παλαιά της υποδήματα
    το δισάκι μας στον ώμο λοιπόν και καλόν δρόμο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: