Αυτόνομη Δημοκρατική Συνεργασία Δασολόγων Δ.Υ.: Πρωτομαγιά 2014 – ΑΠΕΡΓΙΑ

autonomi dimokratiki synergasia

Σικάγο, 1η Μάη 1886

350.000 εργάτες σε 1.200 εργοστάσια απεργούν και 100.000 εργαζόμενοι διαδηλώνουν διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας, εγκαινιάζοντας έναν μακρύ, σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από το κεφάλαιο.

Με τους αγώνες των εργαζόμενων επί ενάμιση περίπου αιώνα σε όλον τον κόσμο, με θυσίες και αίμα, κατακτήθηκαν το 8ωρο, το πενθήμερο, η κοινωνική ασφάλιση, οι συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής των εργαζομένων που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση των εργατικών αγώνων, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Ελλάδα, 1η Μάη 2014

Σήμερα, 128 χρόνια μετά, οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και στην ΕΕ δέχονται την πιο βάρβαρη, την πιο σκληρή επίθεση του Κεφαλαίου που με πρόσχημα την οικονομική κρίση, παίρνει πίσω όλα τα δικαιώματα που τόσα χρόνια κατακτήθηκαν από τους εργαζόμενους με αίμα.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ, έχουν δημιουργήσει έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Το 8ωρο, το πενθήμερο, η αργία της Κυριακής, η κοινωνική ασφάλιση, οι συλλογικές συμβάσεις, η προστασία από τις απολύσεις, η μονιμότητα στο δημόσιο, η δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, η ίδια η δημοκρατία, έχουν μπει στο στόχαστρο Κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνοντας την φετινή Πρωτομαγιά ακόμα πιο επίκαιρη.

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, φέτος απαιτείται να δώσουμε δυναμικό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς σε όλη τη χώρα.

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και μας εξανδραποδίζουν. 

Οι εργαζόμενοι στη Δασική Υπηρεσία, αγωνιζόμαστε ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας γης, ενάντια στην καταστροφή των δασών μας, ενάντια στις απολύσεις και στις στημένες αξιολογήσεις.

  • Για την κατάργηση όλων των αντιδασικών & αντιλαϊκών νόμων και διατάξεων.
  • Για την απόσυρση της «σικέ» αξιολόγησης του προσωπικού αλλά και της ίδιας της Δασικής Υπηρεσίας.
  • Για το δικαίωμά μας στην υγεία και την παιδεία, για το δικαίωμα μας στη δουλειά.
  • Για τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

ΑΘΗΝΑ, 29-4-2014


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ                                                                                                     a.d.syn.dasologon@gmail.com

 

adsddy2



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading