«Εβδομάδα Προστασίας Δασών 2014» στη Κύπρο

tmima dason

Το Τμήμα Δασών, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, με στόχο την υπενθύμιση, την ευαισθητοποίηση και την ουσιαστικότερη συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία των δασών, έχει καθιερώσει και διοργανώνει κάθε χρόνο Εβδομάδα Προστασίας Δασών. Για φέτος η Εβδομάδα αυτή καθορίστηκε για την περίοδο 8 μέχρι 14 Μαΐου, και κατά τη διάρκειά της θα γίνουν οι ακόλουθες δραστηριότητες:

1. Έναρξη της Εβδομάδας Προστασίας Δασών.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος θα κηρύξει την έναρξη της Εβδομάδας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας (Λεωφ. Κερύνειας 1 – Πλατύ Αγλαντζιάς), την Πέμπτη 8 Μαΐου, στις 10:30 το πρωί.

Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί συνάντηση γνωριμίας μεταξύ Λειτουργών του Τμήματος Δασών και Λειτουργών άλλων Υπηρεσιών που εμπλέκονται στην πυροπροστασία καθώς και απονομή τιμητικής πλακέτας στις κοινότητες Κάθηκα, Ασγάτας, και Οράς για τη συμβολή τους στην πυροπροστασία των δασών της Κύπρου.

2. Προβολή των μηνυμάτων της Εβδομάδας.

Έχει προγραμματιστεί η προβολή σχετικών εκπομπών την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, τόσο από το Πρώτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ στις 11:00 το πρωί στη Ραδιοφωνική Εκπομπή «ΩΡΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ», όσο και στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του ΡΙΚ1 «ΥΠΑΙΘΡΟΣ» στις 12:15 το μεσημέρι με τη συμμετοχή Λειτουργών του Τμήματος Δασών.
Προώθηση σχετικών άρθρων στις εφημερίδες.
Αποστολή σχετικού κειμένου στα σχολεία Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης, καθώς και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα Ανώτερης και Ανωτάτης εκπαίδευσης.
Πραγματοποίηση διαλέξεων από Λειτουργούς του Τμήματος Δασών σε σχολεία, στρατόπεδα και οργανωμένα σύνολα.

3. Άλλες δραστηριότητες.

Αιμοδοσία δασικών υπαλλήλων και του προσωπικού του Τμήματος Δασών, στα νοσοκομεία των πόλεων, την Τρίτη 13 Μαΐου 2014. Στη Λευκωσία η αιμοδοσία θα γίνει στην Τράπεζα Αίματος του Κέντρου Υγείας Έγκωμης στις 8:00 το πρωί.
Ανάρτηση πανό σε Δήμους.
Διανομή διαφωτιστικού υλικού σε παραδασόβιες κοινότητες και όχι μόνο.
Τοποθέτηση αφισών σε εκδρομικούς χώρους και άλλα περίοπτα σημεία μέσα στο δάσος.
Έναρξη μετάδοσης του κινδύνου έκρηξης δασικών πυρκαγιών, στις 8 Μαΐου 2014, από τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ,
ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΩΝΚατηγορίεςΔασική Πολιτική

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: