Ν. Δένδιας: Δύσκολη χρονιά για την πυρόσβεση

vouli

Πρόβλεψη ότι «θα έχουμε μία δύσκολη χρονιά» στον τομέα της πυρόσβεσης, έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη. «Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας.

«Θαύματα δεν ξέρω να κάνω. Θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά… Μπορώ όμως  να σας πω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας», τόνισε και πρόσθεσε: «προσπαθούμε να καταφέρουμε ότι κάναμε πέρυσι και αν το καταφέρουμε θα είναι ένα θαύμα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Ν. Δένδιας, το Υπουργείο υπέγραψε σύμβαση για την αγορά με κοινοτικά κονδύλια 357 νέων οχημάτων και 2.600 ελαστικών. Για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να ανανεωθεί ο στόλος καθώς απαιτούνται 350 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός προβλέπει 8 αεροσκάφη τύπου 415 και αυτή την στιγμή υπάρχουν 5 και 13 αεροσκάφη τύπου 215 όμως το Πυροσβεστικό Σώμα σήμερα διαθέτει 6 και μετά τις 25 Αυγούστου θα έχει 8.

http://www.naftemporiki.grΚατηγορίεςUncategorized

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: