Νέο χτύπημα κατά της παράνομης εκτροφής και διακίνησης ειδών άγριας πανίδας

klouvi

Σε άριστη συνεργασία και με συντονισμένες ενέργειες, κλιμάκιο αποτελούμενο από Δασοφύλακες του Δασαρχείου Θεσ/νίκης και Δασολόγο του Γραφείου Συμβάσεων CITES της Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών της Απ. Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κατάφερε νέο και σημαντικό χτύπημα κατά της παράνομης εκτροφής και διακίνησης ειδών της ενδημικής άγριας πανίδας και ξενικών ειδών της συνθήκης CITES.

Σημαντική βοήθεια, συνεργασία και συνδρομή προσέφερε το Τμήμα Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., κυρίως, στην αναγνώριση των ειδών.

Σύμφωνα με την σχετική Έκθεση Έρευνας και Κατασχέσεως, σε αύλειο χώρο οικίας κατά την ημέρα, παρόντος του ιδιοκτήτη και παρουσία Πταισματοδίκη ως εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής, καταγράφηκαν και αναγνωρίστηκαν είδη της άγριας πανίδας (21 φασιανοί, 19 παπαγαλάκια, 13 ορτύκια 1 λούγαρο, 1 κοτσύφι, 1 σκαθί).

Συντάχθηκε Έκθεση Κατάσχεσης άγριων ενδημικών ωδικών πτηνών (3 είδη απελευθέρωση σε κλωβούς και 1 παγίδα σύλληψης) και Έκθεση Κατάσχεσης και Μεσεγγύησης όλων των ξενικών ειδών και μέσων παράνομης αναπαραγωγής και εκτροφής (μηχανές τεχνητής επώασης, ηλεκτρικός θερμοθάλαμος και εκκολαπτικές μηχανές οριζόντιου τύπου).

Βεβαιώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων περί θήρας και διατάξεων της σύμβασης CITES όσο φορά την προστασία της άγριας ττηνοπανίδας κ.τ.λ.

Αναλυτικά οι παραβάσεις 

 1. Παράνομη λειτουργία εκτροφείου πτηνών (αναπαραγωγή και εκτροφή ειδών άγριας πανίδας-χωρίς απαιτούμενες άδειες ίδρυσης καθώς και διακίνηση και διατήρηση αυτών χωρίς απαιτούμενες άδειες εισαγωγής CITES).
 2. Παράνομη κατοχή και διατήρηση σε αιχμαλωσία άγριων ενδημικών ωδικών πτηνών – Παράνομη κατοχή παγίδων σύλληψης.
 3. Παράνομη έκθεση στο κοινό (χώρο κοινής δικτύωσης ιστοσελίδα facebook) 
ptina


ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Καλά η χώρα είναι γεμάτη πετ σοπ με πτηνά παράνομης εισαγωγής και πώλησης, χωρίς την έκριση της CITES, σε άθλιες συνθήκες διατήρησης, και το ιντερνετ γεμάτο από – και καλά – χομπίστες εκτροφείς που συστηματικά πουλάνε πουλιά χωρίς παραστατικά κτλ μόνο εκεί βρήκαν να την πέσουν;;;; τα άλλα δεν τα βλέπουν;;; .. ποιος ξέρει σε ποιου το μάτι μπήκε ο τύπος και την πλήρωσε έτσι.

 2. ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΚΚΟΛΑΠΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ . ΛΕΤΕ ΝΑΡΘΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΤΟΦΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ;;;;
  ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΦΗΣ . Η ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΙΡΝΕΙ 20 ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ . ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ;;;;;
  ΑΥΓΑ ΑΠΟ ΟΡΤΙΚΑΚΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΖΩ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ;;;;;;;
  ΩΡΕ ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ…….

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: