Το τσάι, το χασίς και η al a cart εφαρμογή των νόμων

Από το Γραφείο Τύπου του βουλευτή Ν. Ευβοίας, Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το τσάι δεν είναι χασίς

Την Παρασκευή εμφανίστηκαν στο Μετόχι Δίρφεος δασικοί υπάλληλοι και έκαναν έρευνες για «παράνομο» τσάι και ρίγανη! Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μου, καταμαρτυρούν και παρουσία εισαγγελέα. Αντιλαμβάνομαι ότι η τήρηση των νόμων είναι υποχρέωση για όλους. Ακόμα και αν οι νόμοι είναι λαθεμένοι, η ισχύς τους υπάρχει μέχρι να τους αλλάξουμε.

Κατακρίνω, ωστόσο, ευθέως την τακτική του Δασαρχείου που έχει μάλλον μπερδέψει το τσάι με το χασίς και τους χασισοκαλλιεργητές με τους φιλήσυχους και υπερήφανους κατοίκους της Δίρφεος που χρόνια τώρα μαζεύουν τσάι και ρίγανη. Η δασική υπηρεσία οφείλει να γνωρίζει ότι η αλλαγή νόμων και απαγόρευση συλλογής τσαγιού δε φθάνει σε μηδενικό χρόνο παντού.

Η υποχρέωση της δασικής υπηρεσίας είναι κατά πρώτον να ενημερώνει και μετά να ασκεί προανακρίσεις και επιχειρήσεις κατασχέσεων και εκκαθαρίσεων στη βάση ανώνυμων καταγγελιών. Ολίγη λογική αρκεί, για να μην προσβάλλεις τους ανθρώπους, αλλά φαίνεται ότι η λογική είναι πιο σπάνια και από το σπάνιο τσάι της Δίρφυς.

Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μαρκόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την απαγόρευση συλλογής και εμπορίας του τσαγιού Σιδερίτης στην Εύβοια (ΕΔΩ) υποστηρίζοντας ότι επιφέρει πλήγμα στην τοπική οικονομία και διαταράσσει την οικολογική ισορροπία. Μεταξύ άλλων, ερωτήθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί, εάν προτίθενται να προβούν σε τουλάχιστον τρίμηνη αναστολή ποινικών διώξεων μέχρι να πληροφορηθούν όλοι οι κάτοικοι για την απαγόρευση και τις επιπτώσεις.

Βέβαια, στην ίδια ερώτηση αναφέρει ότι: «Το συγκεκριμένο είδος έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενο, με Προεδρικό διάταγμα του 1981 και απαγορεύτηκε η συλλογή του, η μεταφύτευσή του, η εκρίζωσή του, η κοπή του και η πώλησή του στο εμπόριο. Επί δεκαετίες ολόκληρες η απαγόρευση αυτή πρακτικά δεν εφαρμόστηκε, μέχρι πριν από τρία χρόνια οπότε και η δασάρχης Χαλκίδας αποφάσισε να εφαρμόσει την απαγόρευση που αναφέρεται στο Π.Δ.». 

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο κ. Μαρκόπουλος εκλέχθηκε βουλευτής στο νομό Εύβοιας με το κόμμα της Ν.Δ. στις εκλογές του 2004, 2007 και 2009. Το 2012 προσχώρησε στο νεοϊδρυθέν κόμμα του Πάνου Καμμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες, με το οποίο και εξελέγη για τέταρτη φορά βουλευτής στις 6 Μαΐου 2012. Στις 2 Ιουλίου 2013 επανεντάχτηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Τρίμηνες, τετράμηνες και λοιπά, αναστολές ποινικών διώξεων, λοιπόν, για να πληροφορηθούν όλοι, ακόμα και αυτοί που γνωρίζουν αλλά κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, τις απαγορεύσεις που ισχύουν εδώ και δεκαετίες.

tsai aromaΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Αρέσει σε %d bloggers: