Δίχως επίγνωση, χωρίς φραγμούς

dasika erga

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Διαδικασίες fast track, με τις οποίες ουσιαστικά το υπουργείο Περιβάλλοντος ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την παράδοση των δασών μας σε ιδιωτικά συμφέροντα, στην οικοδόμηση εντός των δασικών εκτάσεων και τη νομιμοποίηση οικισμών που χτίστηκαν στα δάση, καθώς και σε πλήθος ακόμη ρυπογόνων δραστηριοτήτων, όπως δεξαμενών πετρελαιοειδών μέχρι μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.

Είναι σκανδαλώδη όλα τα παραπάνω, και μοιάζουν με κακόγουστη φάρσα που δεν μπορεί να συμβαίνει σε μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα. Δυστυχώς, όμως, είναι πραγματικότητα, καθώς τα παραπάνω αποτελούν μερικές μόνον από τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο-ταφόπλακα για τα ελληνικά δάση.

Σύμφωνα με τις άλλες διατάξεις, επιχειρείται πρώτη φορά η αντισυνταγματική αλλαγή στις αναδασωτέες εκτάσεις, οι οποίες -αν το νομοσχέδιο περάσει από τη Βουλή- θα εκχωρούνται για κατασκευή δρόμων, σχολείων, μοναστηριών και λειτουργία λατομείων, στρατιωτικών εγκαταστάσεων, κατασκευών για υποδοχή κεραιών, πομπών κ.ά. Στην ουσία, δηλαδή, ο δασικός μας πλούτος, από δημόσιο αγαθό και αναπόσπαστο μέρος του φυσικού και πολιτιστικού μας περιβάλλοντος, μετατρέπεται σε απαγορευμένες για τους πολίτες ιδιωτικές εκτάσεις προς άγραν επενδυτών, εντός των οποίων θα υπάρχουν ολόκληρα τουριστικά χωριά και ποικίλες εγκαταστάσεις τουριστικής υποδομής.

Απόσπασμα από δημοσίευμα της σημερινής ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ


dasikos_nomos


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αναδημοσιεύσεις έχουν σαν στόχο την ενημέρωση για τα τρέχοντα δασικά και περιβαλλοντικά θέματα και δημοσιοποιούνται με σκοπό να προκαλέσουν τον διάλογο και να εκφρασθούν οι απόψεις όλων, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές, σε σχέση με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ότι οι αναρτήσεις απηχούν τις προσωπικές απόψεις των διαχειριστών της σελίδας.ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: