Απαγόρευση κυνηγιού ορισμένου χρόνου σε περιοχές των ν. Τρικάλων και Θεσσαλονίκης

apagoreusi

Δήμος Καλαμπάκας

Με την αριθμ. 2704/131044/14.7.2014 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας παρατείνεται για άλλα δύο (2) χρόνια, από 20−8−2014 μέχρι 19−8−2016, η απαγόρευση κυνηγιού όλων των θηραμάτων, σε έκταση 4.270 στρεμμάτων στη θέση «Προφήτης Ηλίας» της Τοπικής Κοινότητας Μεγάλης Κερασιάς του Δήμου Καλαμπάκας Νομού Τρικάλων, όπως απεικονίζεται στο χάρτη που ακολουθεί.

kerasia_kalampakas

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Με την αριθμ. 43151/7.7.2014 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων, για πέντε (5) χρόνια, δηλαδή μέχρι την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2019 − 2020, σε έκταση εμβαδού 1.718 στρ., που βρίσκεται στην Δημοτική Κοινότητα Χορτιάτη, Δήμου Πυλαίας − Χορτιάτη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Η παραπάνω έκταση απεικονίζεται στο απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη και οριοθετείται ως ακολούθως:

Αφετηρία: Από το νότιο όριο του οικισμού της Δημοτικής Κοινότητας Χορτιάτη ακολουθεί την ασφαλτοστρωμένη οδό προς βάση ραντάρ Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι συναντήσεως της δασικής οδού πάρκο κεραιών προς ορειβατικό καταφύγιο Σ.Ε.Ο. Από τη θέση αυτή ακολουθεί τη δασική οδό προς Σ.Ε.Ο. μέχρι συναντήσεως του μονοπατιού των παγοποιών (ορειβατικό μονοπάτι).

Από το σημείο αυτό και με κατεύθυνση βορειοδυτική στην περιοχή Κρύα Βρύση ακολουθεί κλάδο του ρέματος Μεγάλη Πέτρα μέχρι τη συμβολή του με το ρέμα Μεγάλη Πέτρα το οποίο και ακολουθεί με βορειοδυτική κατεύθυνση μέχρι συναντήσεως του με τη δασική οδό που διέρχεται από τη θέση Παπά Αλώνι με κατεύθυνση προς τον οικισμό του Χορτιάτη.

Στη συνέχεια με κατεύθυνση νοτιοδυτικά ακολουθεί το όριο του οικισμού του Χορτιάτη μέχρι συναντήσεως της αφετηρίας.

Η προαναφερόμενη έκταση εμβαδού 1.718 στρ. εφάπτεται με το υφιστάμενο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Χορτιάτη έκτασης 10.925 στρ. με αποτέλεσμα να προκύπτει μια έκταση στην οποία απαγορεύεται η θήρα συνολικού εμβαδού 12.643 στρ.

xortiatis

xortiatisΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

1 reply

  1. Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ,ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ.ΩΣ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ [ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΟΚΤΩΒΡΗ] ΑΠΟΦΕΥΓΑΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ, ΤΩΡΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ.ΦΟΡΕΣΤΕ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ. ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΒΓΑΔΕΣ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: