Μάζεψαν 4,5 τόνους αρωματικά φυτά και θα τα πωλούσαν στην Αλβανία

aromatika

Μεγάλη ποσότητα αρωματικών φυτών, βάρους 4,5 τόνων, που είχαν συλλέξει 15 Αλβανοί παρανόμως από τα βουνά του Τσαμαντά, στα σύνορα της Θεσπρωτίας με την Αλβανία, κατέσχεσαν οι αστυνομικοί ύστερα από επιχείρηση στην περιοχή.

Οι Αλβανοί είχαν στήσει πρόχειρα παραπήγματα και σκηνές προκειμένου να τα χρησιμοποιούν ως αποθήκες για τη συγκέντρωση των φυτών. Δεκάδες τέτοια παραπήγματα εντόπισαν οι αστυνομικοί και εκατοντάδες τσουβάλια γεμάτα από φασκόμηλο.

Σε αρκετά πλατώματα πέριξ αυτών αρωματικά φυτά κομμένα και ξεριζωμένα, απλωμένα, προκειμένου να ξεραθούν ώστε στη συνέχεια να συσκευαστούν.

Μία ολόκληρη επιχείρηση λοιπόν στις πλαγιές του βουνού, που λειτουργούσε με υποδειγματικό τρόπο.

Στην εξάρθρωση της αλβανικής συμμορίας διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο το Τμήμα Φιλιατών. Ο Διοικητής του Τμήματος και οι αστυνομικοί έδρασαν με εντυπωσιακό τρόπο, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν και εντοπίζοντας στη συνέχεια τα σημεία όπου δραστηριοποιούνται οι Αλβανοί.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να περπατήσουν πολλές ώρες ωσότου ολοκληρώσουν την επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δεκαπέντε Αλβανών και την κατάσχεση τεσσεράμισι τόνων άγριου φασκόμηλου και άλλων αρωματικών φυτών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Β΄ και Α΄ Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Οι Αλβανοί είχαν ακόμη και ζυγαριές προκειμένου να γνωρίζουν με ακρίβεια τις ποσότητες τις οποίες συσκεύαζαν ώστε στη συνέχεια να τις μεταφέρουν με μουλάρια κι άλογα στη χώρα τους.

 Πηγές: http://www.epiruspost.gr, http://www.ethnos.grΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: