Έκκληση για τη σωτηρία χτυπημένου ζαρκαδιού

epirus online

Έκκληση σε κάποιον από τους κτηνιάτρους της πόλης, να αναλάβει την αποκατάσταση του τραύματος που φέρει ένα μικρό ζαρκάδι στο πόδι του, απευθύνει το Δασαρχείο Ιωαννίνων. 

Το άτυχο ζαρκάδι έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος στην περιοχή των Κάτω Ραβενίων στο δήμο Πωγωνίου και το βρήκε ένας κάτοικος που το περιέθαλψε στο σπίτι του και ειδοποίησε το Δασαρχείο και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή.

Το ζώο μεταφέρθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο φυτώριο του Δασαρχείου στη Λαψίστα, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ διαπιστώθηκε πως εκτός από το τραυματισμένο του πόδι, χαίρει άκρας υγείας. Εάν δε βρεθεί τρόπος όμως να χειρουργηθεί, δύσκολα θα μπορέσει να επιστρέψει και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον.

«Αν υπάρχει κάποιος κτηνίατρος που μπορεί να βοηθήσει ας απευθυνθεί στο Δασαρχείο μήπως μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε το τραύμα του ζώου εδώ. Διαφορετικά θα αναζητήσουμε τρόπο για να το στείλουμε στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων», τόνισε εκ μέρους του Δασαρχείου Ιωαννίνων, ο υπεύθυνος του γραφείου θήρας Μάνθος Παππάς.

http://www.epirusonline.gr


zarkadiΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: