Ανοικτό για άλλα δυο χρόνια το κυνήγι σε περιοχές του Αμβρακικού

kunhgos

Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα, Τετάρτη 17/9, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς έπειτα από εισηγήσεις-προτάσεις της Ειδικής Γραμματείας Δασών και του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού παρατείνει για δύο κυνηγετικές περιόδους ήτοι για τα έτη 2014−2015 (τρέχουσα κυν. περίοδος) και 2015−2016 τη διάρκεια ισχύος της υπ’ αριθ. 135500/2541/1-9-2013 (ΦΕΚ Β΄2293) απόφασης, με την οποία επιτρέπεται το κυνήγι σε οριοθετημένες περιοχές του υγροβιότοπου. 

Από την ίδρυση του Εθνικού Πάρκου το 2008, το κυνήγι στην περιοχή απαγορεύτηκε με σχετική απόφαση για τρία χρόνια, η οποία παρατάθηκε άλλες δύο φορές έως το 2013, προκειμένου να μελετηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη θηροφύλαξη και την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών. Κι αυτό διότι στο Πάρκο πολλές φορές στο παρελθόν είχαν καταγραφεί φαινόμενα λαθροθηρίας.

Με την περσινή απόφαση το ΥΠΕΚΑ (135500/2541/2013)«άνοιξε» τελικά το κυνήγι σε συγκεκριμένες ζώνες και παράλληλα ζήτησε από τις δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας να συνεργαστούν με τον Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τις κυνηγετικές ομοσπονδίες και τους κυνηγετικούς συλλόγους της περιοχής και να μεριμνήσουν για την αύξηση των φυλάκων θήρας, την ενίσχυση του εξοπλισμού τους και τον συντονισμό των άλλων εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό, ΣΔΟΕ κτλ.) για την αποτελεσματικότερη θηροφύλαξη.

Σχετικά αρχεία:ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: