Σύλληψη για παράνομη θήρα πεδινής πέρδικας

Perdrix grise - oiseaux.net

Η πεδινή πέρδικα είναι ενδημικό είδος που μέχρι τη δεκαετία του 1960 αφθονούσε σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Ο πληθυσμός της εξαπλωνόταν από τα βόρεια σύνορα μας μέχρι και τη Στερεά Ελλάδα και αποτελούσε αγαπημένο θήραμα για τους Έλληνες κυνηγούς για πολλές δεκαετίες. Μετά τη δεκαετία του 1960 άρχισε η σταδιακή μείωση του πληθυσμού και η εξάπλωση του είδους έχει περιοριστεί σε συγκεκριμένες περιοχές.

Παρόλο που η πεδινή πέρδικα ανήκει στον κατάλογο των θηρεύσιμων ειδών, το κυνήγι της απαγορεύεται από το 1982 μέχρι σήμερα με τη ρυθμιστική απόφαση θήρας κάθε έτους. Δυστυχώς κάποιοι ανεγκέφαλοι και ασυνείδητοι δεν αντιλαμβάνονται τις αντίξοες συνθήκες διαβίωσης και επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι διάσπαρτοι πληθυσμοί του είδους και συνεχίζουν να τις κυνηγούν παράνομα, υπονομεύοντας τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλουν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις για την προστασία και διατήρηση του είδους.

Σύμφωνα με το kozan.gr, την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 συνελήφθη από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ που έχει θέση εργασίας τον Κυνηγετικό Σύλλογο Εορδαίας, λαθροθήρας ο οποίος θήρευσε τρεις (3) πεδινές πέρδικες στην περιοχή της Τ.Κ. Ερμακιάς του Δήμου Εορδαίας.

Κατασχέθηκαν οι τρεις πεδινές πέρδικες, το κυνηγετικό όπλο καθώς και η άδεια θήρας του παραβάτη, σε βάρος του οποίου συντάχθηκε το σχετικό πρωτόκολλο μήνυσης το οποίο και θα κατατεθεί στο Δασαρχείο Κοζάνης.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: