Οργανωμένο έγκλημα – 200 τόνοι παράνομης ξυλείας

kausoxula

Κύκλωμα λαθρουλοτομων κατέστρεψε ένα ολόκληρο δάσος στον ορεινό βάλτο. 200 τόνους παράνομης ξυλείας κατεσχεσε η διεύθυνση δασών και το δασαρχείο Αμφιλοχίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δασικές υπηρεσίες εντοπίζουν παράνομα κυκλώματα που θησαυρίζουν καταστρέφοντας τα δάση του νομού μας, είναι όμως η πρώτη φορά που ακόμη και οι ίδιες οι υπηρεσίες έμειναν έκπληκτες απ τον όγκο της παράνομης ξυλείας που εντόπισαν. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, το δασαρχείο Αμφιλοχίας και η διεύθυνση δασών υπό τον συντονισμό του διευθυντή κ. Νικήτα Μαζη και υπό την υψηλή εποπτεία του γενικού διευθυντή δασών της αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Κανταρτζοπουλου εντόπισαν σε περιοχή του ορεινού Βάλτου ποσότητα 200 τόνων ξυλείας που προέρχεται από παρανόμως υλοτομηθεντα δέντρα στα,δάση της περιοχής.

Είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία των δασικών υπηρεσιών στην Αιτωλοακαρνανία. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα καλά  οργανωμένο κύκλωμα που φαίνεται ότι δρούσε στην περιοχή επί μακρόν. Οι δασικές υπηρεσίες κατεσχεσαν την ποσότητα της ξυλείας και βρίσκονται ήδη στη διαδικασία καταλογισμού ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Η έρευνα να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

agrinioreport.comΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Υλοτομίες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: