Προστατευμένοι στη δίωξη της λαθροθηρίας

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία

Μπορεί να μην οπλοφορούν, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος, τουλάχιστον όμως στο εξής θα είναι περισσότερο προστατευμένοι, για να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτα περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο και την ίδια τους τη ζωή.

Ο λόγος για τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, που έγιναν αποδέκτες ενός απολύτως χρηστικού δώρου από τα μέλη των διοικήσεων δύο ερασιτεχνικών αλιευτικών συλλόγων της περιοχής.

Με απόφαση των Δ.Σ. τόσο του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αλιείας Ιωαννίνων, όσο και του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Άγριας Πέστροφας «ο Αστραίος» και με ίδια έξοδα των μελών τους, αγοράστηκαν και παραδόθηκαν προς χρήση δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, ως έκφραση ευχαριστιών, για την άμεση ανταπόκριση της Θηροφυλακής, όταν και όποτε χρειάστηκε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε’ ΚΟΗ Χαρ. Μπρέχας αναφέρθηκε στο ευρύ αντικείμενο των αρμοδιοτήτων του Σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, αλλά και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ειδικά στην περιοχή μας. «Ένα μεγάλο μέρος του αντικειμένου τους και της γεωγραφικής περιφέρειας στην οποία δρουν, βρίσκεται στην ελληνοαλβανική μεθόριο και είναι πολλές οι περιπτώσεις που έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνους κακοποιούς.

Το κακό δεν αργεί να γίνει και γι’ αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τους δύο συλλόγους για την προσφορά τους που ενισχύει τα μέτρα προστασίας των θηροφυλάκων».

Την ευχή η κίνηση αυτή να βρει σύντομα μιμητές, εξέφρασε ο πρόεδρος του Α.Σ. Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων Κ. Φρίγκας. «Θα πρέπει να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα από τη δράση της θηροφυλακής και να στείλουμε ένα μήνυμα προς εκείνους που ασελγούν σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.

Οφείλουμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια στους θηροφύλακες, που ανταποκρίνονται άμεσα κάθε φορά που χρειάζεται».

Εκ μέρους των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων ο Β. Μπαλλάς, έκανε γνωστό πως ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας των θηροφυλάκων, με αντίστοιχο εξοπλισμό.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την ΕλευθερίαΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: