Συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με την τρόικα

YPEKA43

Η πρόταση για φοροαπαλλαγή του κόστους εργασιών για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια και η δέσμευση 800 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ για τον ίδιο σκοπό, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Η πρόταση για τη φοροαπαλλαγή είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, καθώς η απώλεια εσόδων που προκύπτει από την έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα της δαπάνης (έως του ποσού των 15.000 ευρώ, σύμφωνα με την πρόταση του ΥΠΕΚΑ) αντισταθμίζεται από την φορολογία του εισοδήματος των επαγγελματιών, το ΦΠΑ σε υλικά και εργασία, καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, οι πολιτικές στους τομείς χωροταξίας-πολεοδομίας και χρήσεων γης, καθώς και η πρόοδος του Κτηματολογίου. Τις επόμενες εβδομάδες θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε ένα νομό σύστημα πληροφοριών που θα επιτρέπει στους πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι επιτρεπόμενες χρήσεις σε κάθε σημείο γης.

Η εφαρμογή αυτή συγκεντρώνει σε ενιαίο σύστημα τους δασικούς χάρτες, τις περιοχές προστασίας, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα γενικά πολεοδομικά σχέδια, κ.ά.ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: