Λαθροϋλοτομιών συνέχεια… εντοπίστηκαν 30 τόνοι στην Ηλεία

(Φωτογραφία αρχείου)

(Φωτογραφία αρχείου)

Περίπου 30 τόνοι παράνομης ξυλείας στην Ηλεία

«Το δασαρχείο του Πύργου παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την παράνομη υλοτομία και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όσους παρανομούν», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας, μετά τον εντοπισμό περίπου 30 τόνων παράνομης ξυλείας στις περιοχές «Σπαρτουλιά» και «Πεύκη».

Ειδικότερα, έπειτα από έρευνες του δασαρχείου, εντοπίστηκαν στην περιοχή «Πεύκη» περίπου 20 τόνοι παράνομης ξυλείας και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των δασικών υπαλλήλων, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Σε άλλη περίπτωση, στην περιοχή «Σπαρτουλιά», βρέθηκαν σε ρέμα έπειτα από κατάσβεση πυρκαγιάς, περίπου 10 τόνοι παράνομης ξυλείας, φορτίο κομμένο και έτοιμο προς διάθεση. Όπως εκτιμούν δασικοί υπάλληλοι, η εκδήλωση της φωτιάς φαίνεται πως ανάγκασε τους δράστες να εγκαταλείψουν την ποσότητα του παράνομου υλικού, φοβούμενοι μήπως εντοπιστούν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Ο κ. Λάττας σημειώνει: «Οφείλουμε να πατάξουμε τα φαινόμενα της λαθροϋλοτομίας, διότι προκαλούν μεγάλη ζημιά στο δάσος και αποτελούν εχθρική ενέργεια για το περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν η παράνομη υλοτομηθείσα ξυλεία γίνεται αντικείμενο εμπορίας» και προσθέτει ότι «πρώτη προτεραιότητά μας είναι το δάσος της Φολοής. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα φαινόμενα της παράνομης υλοτομίας είναι σε ύφεση».ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: