Ξεκίνησε σήμερα το Διεθνές Συνέδριο Μελέτης & Διαχείρισης της Αρκούδας

IBA_banner_970X464px_02

Το σημαντικότερο παγκόσμιο συνέδριο για τη μελέτη και τη διαχείριση της αρκούδας ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου.

Το 23ο Διεθνές Συνέδριο Μελέτης & Διαχείρισης της Αρκούδας (23rd International Conference on Bear Research and Management) συνδιοργανώνεται από τονΑΡΚΤΟΥΡΟ και τη διεθνή επιστημονική εταιρείαInternational Association for Bear Research and Management (IBA) και τελεί υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Δασών του ΥΠΕΚΑ.

Το συνέδριο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα καθώς σ’ αυτό θα συζητηθούν τρία μεγάλα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος:

*Η αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και αρκούδας,
*H αντιμετώπιση περιστατικών προσέγγισης αρκούδων σε οικισμούς και
*Tα ατυχήματα στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν διακεκριμένοι επιστήμονες από χώρες του εξωτερικού με πολύχρονη εμπειρία στη μελέτη και διαχείριση πληθυσμών αρκούδας. Στόχος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ είναι να αξιοποιήσει τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία τους με σκοπό την εφαρμογή των κατάλληλων λύσεων στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, το συνέδριο αυτό θα αποτελέσει πλατφόρμα ανάδειξης των πρακτικών που χρησιμοποιούνται διεθνώς για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, και αφορμή για την ανάπτυξη παράλληλων δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών, και σύνδεσης μιας επιστημονικής διοργάνωσης με εξωστρεφείς συμμετοχικές δράσεις για το ευρύ κοινό της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρα της ανατολικής Μεσογείου γενικότερα. Η συμμετοχή στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να ξεπεράσει τις 230 συμμετοχές από περισσότερες από 40 διαφορετικές χώρες, με σημαντική εκπροσώπηση από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, καθώς η διοργάνωση του συγκεκριμένου συνεδρίου στη χώρα μας αποτελεί μοναδική δυνατότητα για τη συμμετοχή σε αυτό και την παρακολούθηση των εργασιών από εκπροσώπους φορέων και επιστήμονες σε εθνικό επίπεδο το αντικείμενο των οποίων σχετίζεται με τη διαχείριση της αρκούδας, σημαντική αναμένεται να είναι και η συμμετοχή ελλήνων επιστημόνων, επαγγελματιών και εκπροσώπων φορέων εθνικής εμβέλειας.

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδαwww.iba-greece-2014.com.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: