Ακάθεκτοι οι λαθροϋλοτόμοι, άλλοι 50 τόνοι παράνομης ξυλείας 

Ακάθεκτοι οι λαθροϋλοτόμοι : άλλοι 50 τόνοι παράνομης ξυλείας στον ορεινό Βάλτο

kausoxula

Συνεχίζει τις έρευνες η Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Αμφιλοχίας στο Ορεινό Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίες αποδίδουν καρπούς ενώ παράλληλα αποδεικνύεται πως η δράση των λαθροϋλοτόμων της περιοχής έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας, με τις εμπλεκόμενες στους ελέγχους υπηρεσίες να υποψιάζονται πως πίσω από τις μεγάλες ποσότητες παράνομης ξυλείας, κρύβονται ολόκληρα κυκλώματα που λυμαίνονται τα πλούσια δάση της περιοχής.

Χθες, όπως αναφέρει το agriniopress.gr,  στην περιοχή του Ορεινού Βάλτου, κοντά στον Θύαμο, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών με τη συνδρομή του Δασαρχείου Αμφιλοχίας, εντόπισαν 50 τόνους παράνομης ξυλείας (καυσόξυλα), που πιθανολογείται πως υλοτομήθηκε προ τεσσάρων περίπου μηνών.

Στην ίδια περιοχή, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, εντοπίστηκε ποσότητα 200 τόνων παράνομα υλοτομημένης ξυλείας και πριν από δύο μόλις μέρες άλλοι 30 τόνοι.

Τα καυσόξυλα βρέθηκαν σε σωρούς σε υλοτόμιο του δασικού συνεταιρισμού που δραστηριοποιείται στην περιοχή, μέλος του οποίου ήταν και ο άνδρας που κατηγορείται για τη λαθροϋλοτομία των 200 τόνων, χωρίς βέβαια να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα πως ευθύνη για τα χωρίς άδεια κομμένα ξύλα που βρέθηκαν σε αυτό, φέρει ευθύνη ο Συνεταιρισμός, αφού η προανακριτική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, καταλήγει το δημοσίευμα του agriniopress.gr .ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , ,

1 reply

  1. Όταν καταργείς τον μοναδικό μηχανισμό πρόληψης και καταστολής των δασικών ανομημάτων, ένα μηχανισμό που γενεές Δασικών οργάνωσαν και πέτυχαν να συμφιλιώσουν τον ΟΡΕΙΝΟ ΚΑΤΟΙΚΟ της Ελληνικής υπαίθρου με το ΔΑΣΟΣ μην απορείς για τα αποτελέσματα. Όλα αυτά ήταν αναμενόμενα για τους γνωρίζοντες, αλλά δυστυχώς οι «αρμόδιοι» περί άλλων ετύρβαζον τυρβάζουν…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: