Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ – Δήμητρα

Ο οργανισμός ήταν «στον αέρα» από το 2012

elgo dimitra

Τράτσα Μάχη | ΤΟ ΒΗΜΑ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Παρασκευή, το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συνένωσης τεσσάρων, εποπτευόμενων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οργανισμών κάτω από μία «ομπρέλα», τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα».

Η συνένωση αφορά το ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας), τον οργανισμό «Δήμητρα» (Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης «Δήμητρα»), τον ΟΠΕΓΕΠ (Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων) και τον ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος).

Ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» βρίσκεται ως σήμερα στον αέρα, καθώς λειτουργεί παράτυπα. Τον Μάρτιο του 2012 το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση των οργανισμών του υπουργείου για τη δημιουργία του νέου φορέα, είχε αποσυρθεί από την Ολομέλεια της Βουλής από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη. Από τότε ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» λειτουργεί με υπουργική απόφαση.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου. Το υπουργείο καλεί το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας,  τους παραγωγικούς και συλλογικούς φορείς, καθώς και τους φορείς του Δημοσίου, των οποίων το έργο είναι συνυφασμένο με τους τομείς δράσης του Οργανισμού, να συμμετέχουν στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης για να διαμορφωθούν οι τελικές διατάξεις του προτεινόμενου σχεδίου νόμου.

agroforesterieΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: