Επάγγελμα: λαθροϋλοτόμος – Αναζητούνται και οι αγοραστές

(Φωτογραφία αρχείου)

(Φωτογραφία αρχείου)

Θάρρος News.gr

Επάγγελμα είχε κάνει ένας 40χρονος την παράνομη υλοτομία και χθες το πρωί έπεσε στα χέρια των δασοφυλάκων. Καιρό τώρα το Δασαρχείο Καλαμάτας γνώριζε ότι ο συγκεκριμένος κόβει παράνομα δέντρα από δασικές εκτάσεις και στη συνέχεια πουλά τα ξύλα.

Το μεσημέρι της Τρίτης δασοφύλακες του Δασονομείου Μεσσήνης εντόπισαν στην περιοχή μεταξύ Αριστομένη και Κεφαλόβρυσου σημείο σε δασική έκταση με κομμένα πουρνάρια, δρυ και σφεντάμι. Ειδικότερα, εντόπισαν 3 κυβικά χωρικά μέτρα των ξύλων αυτών που είχαν κοπεί σε αυλή σπιτιού στο Κεφαλόβρυσο και άλλα 7 χωρικά μέτρα σε αγροτική έκταση κοντά στο χωριό. Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι τα ξύλα είχαν μόλις εκφορτωθεί στο κτήμα, αλλά ο 40χρονος είχε προλάβει να απομακρυνθεί με το τρακτέρ. Οι δασοφύλακες τον εντόπισαν και παραδέχθηκε την πράξη του. Τα ξύλα κατασχέθηκαν και θα μεταφερθούν στο χώρο του Δασαρχείου. Στο 40χρονο θα υποβληθεί μήνυση.

Παράλληλα, το Δασαρχείο αναζητά άτομα στην περιοχή της Μεσσήνης τα οποία έχουν αγοράσει ξύλα προερχόμενα από τη λαθροϋλοτομία. Όπως σημείωσε ο δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας, ευθύνες και συνέπειες δεν έχει μόνο αυτός που κόβει και εμπορεύεται παράνομα ξύλα, αλλά και αυτοί που τα προμηθεύονται, καθώς δεν έχουν παραστατικά για να αποδείξουν την προέλευσή τους.

Ο κ. Κατσίποδας τόνισε πως όπου εντοπισθούν τέτοια ξύλα θα κατασχεθούν και θα υποβληθούν μηνύσεις, γι’ αυτό και συνέστησε στον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός από πού προμηθεύεται καυσόξυλα.

B.B.

http://www.tharrosnews.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: