Επιστολή της ΟΙΚΙΠΑ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον δασολόγο Παναγιώτη Καλλίρη

logo dasarxeio

Με επιστολή της η Οικολογική Κίνηση Πάτρας διαμαρτύρεται για τον υποβιβασμό του δασολόγου Παναγιώτη Καλλίρη

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, διαμαρτυρόμενη για τον υποβιβασμό του διακεκριμένου δασολόγου Παναγιώτη Καλλίρη από τη θέση του Διευθυντή Δασών Κορινθίας, έστειλε στον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων κ. Διδασκάλου την παρακάτω επιστολή:

«Διαμαρτυρόμαστε για μη αξιοκρατική μετακίνηση άξιου δημοσίου λειτουργού. Κύριε Γενικέ, Με  απόφασή σας ο μέχρι τώρα Διευθυντής Δασών της ιδιαίτερα ευαίσθητης από πλευράς ιδιωτικών πιέσεων στα δάση της, Π.Ε. Κορινθίας, Παναγιώτης Καλλίρης, δασολόγος, υποβιβάζεται και μετατίθεται στη θέση του Δασάρχη Ξυλοκάστρου.

Με την ίδια απόφαση μετατίθεται και ο μέχρι τώρα  Δασάρχης Ξυλοκάστρου στο Δασαρχείο Κορίνθου (παράπλευρη απώλεια).

Ως αιτιολογικό της απόφασης για μετάθεση αναφέρεται αορίστως «η ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των Δασαρχείων Κορίνθου και Ξυλοκάστρου και της Διεύθυνσης Δασών Κορινθίας…. και η ανάγκη προστασίας του Δημοσίου συμφέροντος…».

Είμαστε σε θέση, λόγω της από δεκαετίες παρακολούθησης του έργου  του εν λόγω διακεκριμένου δασολόγου, τόσο ως οργάνωση όσο και αξιοποιώντας την γνώση του μέλους μας Ηλία Ντρε, πρώην Επιθεωρητή Δασών, να γνωρίζουμε ότι και οι δύο αυτές υπηρεσίες, λειτουργούν άψογα και υποδειγματικά.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα, πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν ενεργήσατε ορθά. Οι υπηρεσιακοί σας εισηγητές, σας πληροφόρησαν ότι έχουν πρόβλημα λειτουργίας η Διεύθυνση Δασών Κορινθίας και το Δασαρχείο Ξυλοκάστρου; Ασφαλώς όχι. Είναι σφάλμα η μη αξιοκρατική μεταχείριση και εξ αντικειμένου υποχώρηση σε πιέσεις πλευρών που επιθυμούν χαλαρή και μόνο προστασία της δημόσιας δασικής κτήσης, η υποβάθμιση υπαλλήλων που κάνουν την δουλειά τους νόμιμα, άψογα και γρήγορα.

Με την απομάκρυνση του κύριου Καλλίρη, ποιες υποθέσεις πιστεύετε  ότι θα  “εξυπηρετηθούν” καλύτερα και θα προστατευτεί το Δημόσιο συμφέρον;

Πιστεύουμε ότι αντιθέτως,  αυξάνονται οι πιθανότητες να βλαβούν  το Δημόσιο συμφέρον, η νομιμότητα και η εύρυθμη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας στο Νομό Κορινθίας. Δεν νομίζουμε ότι οι ενέργειές αυτές, συνάδουν με την διακηρυγμένη πολιτική της Κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό και αξιοκρατία στην Δημόσια διοίκηση.

Θεωρούμε σκανδαλωδώς εσφαλμένη την ενέργειά σας αυτή και σας ζητούμε να την αναθεωρήσετε αλλά και με παρρησία να έχουμε μια δημόσια απάντηση».

Πηγή: www.patrasevents.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

3 replies

 1. Όταν κάποιος από τους “βάρδους” Δασικούς αργεί να συνταξιοδοτηθεί υποβαθμίζεται… Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Καλλίρη. Από την όλη παρουσία του στη Δαική Υπηρεσία που ξεπερνούσε τα όρια της Πελοποννήσου και έφθανε μέχρις εμάς, άχουμε αποκομίσει τις καλύτερες εντυπὠσεις. Χωρίς να θεωρηθεί ότι “κομίζω γλαύκας εις Αθήνας” σκόπιμο είναι εάν το επιθυμεί να προσφύγει άμεσα κατά της απόφασης ζητώντας την αναστολή εκτέλεσής της μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής.

 2. Την υποβίβαση που την είδατε; Διοικητικά, οριζοντίως βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο.
  Δ/νση Δασών και Δασαρχείο έως σήμερα λειτουργούν σε επίπεδο Δ/νσης

  • Φυσικά και είναι υποβάθμιση .
   Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών ασκεί . καθήκοντα συντονιστικού χαρακτήρα για την εύρυθμη λειτουργία των Δασαρχείων της περιοχής δικαιοδοσίας του. Παρέχει οδηγίες και κατευθύνσεις στα Δασαρχεία για κάθε θέμα που ανακύπτει κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, συντονίζει τη λειτουργία τους
   Τα Δασαρχεία είναι διακεκριμένες αυτοτελείς υπηρεσιακές μονάδες με διαφορετικές αρμοδιότητες και καθήκοντα και τοπική αρμοδιότητα διακριτό τμήμα του Νομού , ενώ οι Δ/νσεις Δασών έχουν και αυτοτέλεια και διαφορετικές αρμοδιότητες από τα Δασαρχεία (εποπτεύουν, συντονίζουν, καθοδηγούν, εγκρίνουν ενέργειες και προτάσεις και ελέγχουν τα Δασαρχεία ) εφ ‘όλου του Νομού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: