Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις ανεμογεννήτριες

aioliko
Συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών για την ακύρωση της έγκρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου που αφορά στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Δήμο Αγίου Βασιλείου και στο Νομό Χανίων, καθώς επίσης και τις δεξαμενές στο Αζιλακόδασος στα όρια των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η Συντονιστική ομάδα Ρεθύμνου του Παγκρητίου Δικτύου κατά των ΒΑΠΕ, καλεί όσους επιθυμούν να συνυπογράψουν την αίτηση ακύρωσης, προκειμένου αυτή άμεσα να κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Δίκτυο αναφέρει: «Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία για την κατάθεση στο ΣτΕ Αίτησης Ακυρώσεως κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ που εγκρίνει τους Περιβαλλοντικούς Όρους του Υβριδικού- αντλησιοταμιευτικού έργου της Υδροαιολικής Αιγαίου (θυγατρικής της γαλλικής EDF). Πρόκειται για ένα έργο-τέρας που περιλαμβάνει δυο δεξαμενές αντλησιοταμίευσης (η καθεμιά για 1.200.000 κυβ.μ. στα όρια των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, στο Αζιλακόδασος, ένα από τα σπάνια Μεσογειακά δάση αριάς) και 106 ανεμογεννήτριες από τις οποίες 48 στο Νομό Χανίων και οι 58 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου.

Το τμήμα του έργου που αφορά τον Νομό μας, καταλαμβάνει έκταση 2. 830 στρεμ. χορτολιβαδικής και γεωργικής γης και περιλαμβάνει την εγκατάσταση 47 (σαράντα επτά) ανεμογεννητριών στο βουνό Τσιλίβδικα, πάνω από το φαράγγι του Κοτσυφού και 11 (έντεκα) ανεμογεννητριών στην Λαμπινή (Η βάση – πλατεία ανέγερσης για κάθε μια από τις 58 ανεμογεννήτριες θα έχει διαστάσεις 30 x 40μ. ενώ πολλά χιλιόμετρα δρόμων μεγάλου πλάτους θα διανοιχθούν εντός του χώρου εγκατάστασης των ανεμογεννητριών).

Η συντονιστική ομάδα Ρεθύμνου του Παγκρητίου Δικτύου Αγώνα κατά των ΒΑΠΕ μαζί με τις επιτροπές αγώνα κατά των ΒΑΠΕ Αγίου Βασιλείου, συνυπογράφουμε την Αίτηση Ακύρωσης στο ΣτΕ και καλούμε τους φορείς και τα Σωματεία του Ρεθύμνου και όλους τους Ρεθεμνιώτες που συντάσσονται μαζί μας στον αγώνα για την προάσπιση της γης και των νερών μας, να συνυπογράψουν την Αίτηση Ακύρωσης.

Όσοι θέλουν να υπογράψουν μπορούν να πηγαίνουν, με την αστυνομική τους ταυτότητα, στο συμβολαιογραφείο της κας Μαρίας Κολοκοτρωνάκη στο Ρέθυμνο Λεωφ. Ηγουμένου Γαβριήλ 103-105, 3oς όροφος τηλ. 28310 26260, πρωί 9 έως 2 ή στο συμβολαιογραφείο της κας Αννας Σταματεράκη στο Πέραμα Μυλοποτάμου τηλ. 28340 23282 ώρες: 8 πρωί έως 4 απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Σωματεία στο τηλ. 6957008013 Αγγελική Γιαννακάκη.
Η οικονομική συμμετοχή είναι προαιρετική. Τα έξοδα θα καλυφθούν από τη Συντονιστική ομάδα Ρεθύμνου».

Πηγή: rethnea.grΚατηγορίεςΑ.Π.Ε.

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: