Και στη Χίο αιχμαλωτίζουν και εξοντώνουν τα άγρια πουλιά με ξόβεργες (φωτο)

Το «χόμπυ» της εξόντωσης ή της αιχμαλωσίας των άγριων πουλιών με ξόβεργες, που συστηματικά γίνεται παντού στην Ελλάδα, αλλά συμβαίνει και στη Χίο, καταγγέλλει για ακόμα μια φορά ο φιλοζωικός σύλλογος του νησιού. Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Σύλλογος Χίου (Φ.Σ.Χ.) εξηγεί ότι πρόκειται για γενοκτονία εις βάρος των πτηνών αφού άλλη μια ξόβεργα εντοπίστηκε στα Φλάτσια.

Οι παγίδες εξέχουν από τα κλαριά του δέντρου.

Σύμφωνα με τον Φ.Σ.Χ.: «Δεκάδες δέντρα με ξόβεργα, τεχνητές κατασκευές με ξόβεργα, πουλιά-κράχτες σε κλουβιά και ζήλος ανυπέρβλητος από τον δημιουργό τους ώστε να πιάσει όσο το δυνατόν περισσότερα πουλιά. Να τα κάνει τι; Να τα φάει; Να τα πουλήσει; Να τα στραγγαλίσει ξεκολλώντας τα από τον οξό ή να τους σπάσει τα ποδαράκια;

Συστηματική εξόντωση των πουλιών.

Να τα βάλει σε κλουβιά και να ακούει το κελάηδημα-κραυγή αγωνίας του αιχμαλωτισμένου πουλιού όταν ρεμβάζει; Για αυτό το τελευταίο ίσως να έχουμε κάποιες αμφιβολίες, για το γεγονός δηλαδή πως κάποιος που παγιδεύει με τόσο δόλιο τρόπο τα μικροσκοπικά πτηνά του Θεού έχει καλλιτεχνικές τάσεις που τον ωθούν σε ρεμβασμούς και ονειροπολήσεις».

Οι παγίδες συντηρούνται από τους πουλοπιάστες όλο το έτος.

Η αιχμαλωσία πτηνών με ξόβεργα και άρες είναι παράνομη ακόμα και αν γίνεται για θηρεύσιμα είδη πουλιών και τιμωρείται από το νόμο.

Πηγή:  www.zoosos.grΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: