Εμπόδιο για το Κτηματολόγιο οι δασικοί χάρτες

dasikos xartis

Σε αδύναμο κρίκο του Κτηματολογίου έχουν μετατραπεί οι δασικοί χάρτες, καθώς ο αργός ρυθμός κύρωσής τους απειλεί να τινάξει στον αέρα την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης έως το 2020.

Σύμφωνα με τα Νέα, η ύπαρξη δασικών χαρτών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κτηματογράφηση μιας περιοχής, επειδή βάζει τέρμα στο καθεστώς αμφισβήτησης  που επικρατεί σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σχετικά με το τι είναι δάσος και τι όχι.

Η κατάρτιση των δασικών χαρτών πρέπει να έχει τελειώσει πριν από την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης.

Όμως η εικόνα που υπάρχει σήμερα είναι αποκαρδιωτική, αφού σε όλη την Ελλάδα -όπου το 25,5% αποτελείται από δάσος- η κύρωση των δασικών χαρτών, δηλαδή το στάδιο όπου οι χάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, δεν υπερβαίνει το 1% της έκτασης της χώρας. Για την ακρίβεια, το ποσοστό είναι μόλις 0,89% και μεταφράζεται σε 59 κυρωμένους μερικώς ή ολικώς χάρτες για αντίστοιχες περιοχές.

Newsroom ΔΟΛ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αναδημοσιεύσεις έχουν σαν στόχο την ενημέρωση για τα τρέχοντα δασικά και περιβαλλοντικά θέματα και δημοσιοποιούνται με σκοπό να προκαλέσουν τον διάλογο και να εκφρασθούν οι απόψεις όλων, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές, σε σχέση με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ότι οι αναρτήσεις απηχούν τις προσωπικές απόψεις των διαχειριστών της σελίδας.ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags:

1 reply

  1. με ποιο δικαιωμα χαρακτηρίζεται ως δασικη εκταση, κοινοτικη εκταση [χωρις κανενα δεντρο και με κλυση ουτε 10 τοις εκατο],της οποιας τη νομη τη χρηση και την κατοχη εχει με αποδειξεις και μαρτυριες καποια κοινοτητα [πληρωμη απολυτριωσεων κτλ] χωρις να εχετε αναρτησει κανεναν χαρτη [ως ωφειλατε] και χωρις να εχετε προχωρισει στις νομιμες ενεργειες με τις οποιες θα μπορούσατε απλα να διεκδικήσετε την συγγεκριμενη εκταση

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: