Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται στο Παρίσι και το Στρασβούργο για τις επιθέσεις των λύκων

ΓΑΛΛΙΑ- Αντιμέτωποι με τις επιθέσεις λύκων τις τελευταίες εβδομάδες, οι Γάλλοι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να εκφράσουν την απογοήτευση τους στο Παρίσι και το Στρασβούργο απαιτώντας ένα νέο αποτελεσματικό σχέδιο για τους λύκους, αναφέρει σε άρθρο της η Liberation.

Στο Στρασβούργο, μερικές δεκάδες αγρότες του Κάτω Ρήνου και του Μοζέλλα συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη έξω από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, όπου η αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή από την ευρωβουλευτή (UMP) Anne Sander.

Την Πέμπτη, σειρά είχε το Παρίσι και ο Πύργος του Άιφελ. Δεκάδες κτηνοτρόφοι της Γαλλίας πήραν…τα πρόβατα τους και κατέβηκαν στο πιο πολυσύχναστο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξανόμενες επιθέσεις από λύκους στα κοπάδια ζώων που εκτρέφουν.

provata

Έτσι περίπου 300 πρόβατα έκαναν το πρωί την εμφάνιση τους στον Πύργο του Άιφελ.

Οι επιθέσεις σύμφωνα με την Γαλλική Ένωση Κτηνοτρόφων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και οι ίδιοι είναι απροστάτευτοι. Όπως αναφέρει η Ένωση έδω και τρία χρόνια ο αριθμός των λύκων έχει αυξηθεί ενώ λύκοι κατά εκατοντάδες μετακινούνται από άλλες χώρες της Ευρώπης προς την γαλλική επαρχία.

Οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι είναι απροστάτευτοι και καλούν την πολιτεία να πάρει δράση πριν οι ίδιοι πάρουν στα χέρια τους τα όπλα για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία είναι παράνομο να σκοτώνει κανείς λύκους αφού θεωρείται προστατευόμενο είδος.

Πάντως και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν πως δεν θέλουν να φτάσουν στο σημείο να σκοτώνουν τους λύκους γι αυτό και θα πρέπει το κράτος να βρει μια σωστή λύση για το πρόβλημα τους.

Σύμφωνα με την Liberation, ο πληθυσμός των λύκων στη Γαλλία υπολογίζεται σε 300 περίπου άτομα και η αύξηση του κατά 15-20% ανά έτος φοβίζει τους κτηνοτρόφους.

Μέχρι το τέλος Αυγούστου είχαν αναφερθεί απώλειες περίπου 4.800 ζώων, κυρίως προβάτων, από επιθέσεις λύκων. Σχεδόν 1000 περισσότερα από την ίδια ημερομηνία πέρυσι. Το 2013, περίπου 6.800 ζώα έπεσαν θύματα στις επιθέσεις λύκων, διπλάσιες από τις αντίστοιχες απώλειες του 2009.

Πηγές: www.liberation.fr, gr.euronews.com



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Κτηνοτροφία - Βοσκότοποι

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading