«Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται»

Το να φυτεύει ένας γονιός ένα δέντρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει τον «ερχομό» ενός παιδιού.

anadasosi

Κυπριακή Δημοκρατία, Υπουργείο Εσωτερικών

Ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος αναφορικά με την εκστρατεία: «Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται»

Η εκστρατεία «Ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννιέται» αποτελεί πρωτοβουλία του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και στοχεύει στην ανάπτυξη συναισθηματικού δεσμού των κατοίκων μιας περιοχής με τα δέντρα και κατ’ επέκταση με τα δάση της ευρύτερης περιοχής.

Η επίσημη έναρξη της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Γερίου την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου 2015 στις 11.00 π.μ. στην οδό Ατλαντίδος (περιοχή Αμυλώνα, πίσω από το πρατήριο βενζίνης), στον Δήμο Γερίου.

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδήλωση οι γονείς 105 νεογέννητων παιδιών, οι οποίοι θα παρευρεθούν μαζί με τα παιδιά τους.

Το να φυτεύει ένας γονιός ένα δέντρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσει τον «ερχομό» ενός παιδιού. Είναι μία πράξη που συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα αρχή. 
Τα παιδιά γίνονται ανάδοχοι αυτών των δέντρων που φύτεψαν οι γονείς κατά τη γέννησή τους, μέσα από μια διαδικασία που τονίζει την αλληλένδετη πορεία τους.

Επίσης οι δενδροφυτεύσεις αποτελούν μέτρο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και βελτίωσης της ποιότητας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.ΚατηγορίεςΔασική Πολιτική, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: