Εκδήλωση για τα αρπακτικά πουλιά από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

aetos

Εκδήλωση με θέμα «Tα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης» διοργανώνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Ομιλητής θα είναι ο εξειδικευμένος επιστήμονας, Δρ Σταύρος Ξηρουχάκης.

Μεταξύ άλλων, θα εντοπιστούν οι βασικοί κίνδυνοι για τα αρπακτικά πουλιά, θα αναζητηθούν οι αναγκαίοι παράγοντες για τη διάσωση του γυπαετού στην Κρήτη και θα δοθούν συμβουλές περίθαλψης ενός τραυματισμένου αρπακτικού πουλιού.

Οι συμμετέχοντες θα ερευνήσουν, θα παίξουν και θα φτιάξουν κατασκευές σχετικές με τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Ομιλία στην Αίθουσα Πολυμέσων με θέμα: «Τα αρπακτικά πουλιά της Κρήτης» από τον Δρ Σταύρο Ξηρουχάκη, ορνιθολόγoς του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:00-14:00 Εξερεύνηση αρπακτικών πουλιών στον κυρίως εκθεσιακό χώρο (με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων φύλλων εργασίας) και Εργαστήριο με τη χρήση στερεοσκοπίων (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες πάνω από 8 ετών).

12:00-14:00 Κουκλοθέατρο: «Με λένε κοκαλά και ψάχνω έναν φίλο» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο υποδοχής του Μουσείου – για ηλικίες 4–7 ετών).

12:00-14:00 Κατασκευάζω αποκριάτικες μάσκες πουλιών.

Κατά τη διάρκεια της μέρας θα προβάλλονται ενδιαφέρουσες, ενημερωτικές ταινίες σχετικές με τα αρπακτικά πουλιά.

H γενική είσοδος θα είναι 5 ευρώ ενώ για τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» η είσοδος θα είναι δωρεάν.

πηγή: econews.grΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: