Υλοποίηση Ειδικού Προγράμματος Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών στη Π.Ε. Φθιώτιδας

logo dasikis

Ανακοινώνεται η έναρξη εφαρμογής από την Δασική Υπηρεσία του ετησίου Ειδικού Προγράμματος αντιμετώπισης των λαθροϋλοτομιών και της  διακίνησης παράνομης υλοτομημένης ξυλείας και  δασικών  προϊόντων.  

Στα πλαίσια υλοποίησης του ειδικού αυτού προγράμματος η Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας και τα κατά τόπους Δασαρχεία (Λαμίας, Σπερχειάδας, Αταλάντης) λειτουργούν με αυξημένη ετοιμότητα,  με ειδικά συνεργεία (ομάδες επιφυλακής) και με προγραμματισμένα εποχούμενα περίπολα .

Ολες τις ημέρες της εβδομάδας (καθημερινές-Κυριακές-Αργίες), θα υπάρχουν συνεχείς παρουσίες, με ελέγχους στην ύπαιθρο και σε όλα τα πιθανά  σημεία τέλεσης των λαθροϋλοτομιών.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις Δασικές αρχές είναι:

  • Διεύθυνση Δασών (22310 53021 & 51511)
  • Δασαρχείο Λαμίας (22310 22319)
  • Δασαρχείο Σπερχειάδας (22360 43695)
  • Δασαρχείο Αταλάντης (22330 22171 & 22268).

Καλούνται όλοι οι φορείς και οι συνειδητοποιημένοι πολίτες να συνδράμουν τις προσπάθειες των δασικών υπαλλήλων που συγκροτούν τις ομάδες επιφυλακής, ώστε να περιορισθούν οι καταστροφές των δασών του Νομού μας, από την άναρχη και παράνομη υλοτομία πολύτιμων δασικών ειδών, πολλά από τα οποία είναι δύσκολο να αναγεννηθούν φυσικά.

Ο νόμιμος τρόπος απόληψης και διακίνησης δασικών προϊόντων κατά περιοχή καθορίζεται από Δασικές Ρυθμιστικές Διατάξεις που έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια κατά τόπους Δασαρχεία του Νομού, στα οποία μπορεί να απευθύνεται κάθε ενδιαφερόμενος.

Επισημαίνεται τέλος ότι , οι παραβάτες αλλά και όσοι κατ’ εντολή των οποίων ενεργούν ελέγχονται και διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις τις Δασικής και της εν γένει νομοθεσίας, τα δε παρανόμως υλοτομημένα ή συλλεγόμενα προϊόντα, όπως επίσης και τα χρησιμοποιούμενα μέσα (εργαλεία, οχήματα κ.λ.π.) κατάσχονται σύμφωνα με τις διατάξεις  των άρθρων  268 και 271 του Ν.Δ. 86/1969, όπως αντικαταστάθηκαν  και τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του Ν.4138/2013 (ΦΕΚ 72 /Α/2013).

Λαμία 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο Διευθυντής Δασών Φθ/δας

Δημήτριος Γώγουλος
ΔασολόγοςΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: