Δηλητηριασμένα δολώματα σκορπούν τον θάνατο σε καταφύγιο άγριας ζωής – Βρέθηκε νεκρός χρυσαετός

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, το πρωί της 19ης Φεβρουαρίου, σε περιοχή της Βλάστης Κοζάνης, εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα δολώματα (κομμάτια κρέατος και εντόσθια από κτηνοτροφικά ζώα ποτισμένα πιθανά με γεωργικό φάρμακο -λόγω της έντονης οσμής από δηλητήριο).

Πιο συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ στην Πτολεμαΐδα σχετικά με τις υποψίες τους για χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, εντός του Καταφυγίου Άγριας Ζωής «Λαμπανίτσα». Ο ομοσπονδιακός θηροφύλακας και ο θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας, έσπευσαν στη περιοχή με σκοπό την έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν δολωμάτων.

xrysaetos nekros

Νεκρός χρυσαετός

Μετά από σχολαστική έρευνα εντοπίσθηκε ένας νεκρός χρυσαετός και δηλητηριασμένα δολώματα, διασκορπισμένα σε ακτίνα περίπου 100 μέτρων. Από τα ίχνη που παρατηρήθηκαν στο χιονισμένο έδαφος πιθανολογείται ότι πολλά είδη της άγριας πανίδας (λύκοι, κορακοειδή, αλεπούδες) επισκέφτηκαν την συγκεκριμένη θέση και πλησίασαν τα δολώματα.

Οι θηροφύλακες ενημέρωσαν την αρμόδια Δασική Υπηρεσία (Δασαρχείο Κοζάνης) και περισυνέλεξαν τον νεκρό χρυσαετό και τα δηλητηριασμένα δολώματα. Άμεσα προχώρησαν στην υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστου και στην καταστροφή των δολωμάτων.

Η περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα δολώματα χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος από την άνοιξη έως το φθινόπωρο για την βόσκηση βοοειδών ελευθέρας βοσκής. Σύμφωνα με μαρτυρίες, κατά το περασμένο φθινόπωρο παρατηρήθηκαν ζημίες από αρκούδες σε βοοειδή.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Θήρα

Tags: , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading