Οι μαθητές του Αλμυρού έδωσαν το παράδειγμα

almyros

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη η δενδροφύτευση έξω από το δάσος «Κουρί» στην περιοχή «Αλώνια». Με πρωτοβουλία των Διευθυντών και των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολείων του Δήμου Αλμυρού, Γενικού Λυκείου Αλμυρού,  Ειδικού Σχολείου Αλμυρού, Επαγγελματικού Λυκείου Αλμυρού, 1ου και 2ου  Γυμνασίου Αλμυρού και Γυμνασίου Ευξεινούπολης αλλά και των Δεκαπενταμελών Συμβουλίων των μαθητών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση έξω από το Δάσος Κουρί. Το παρόν έδωσαν μέλη των Συλλόγων του Πολιτιστικού Ευξεινούπολης, της Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης, των Σαρακατσαναίων, της Α.Ε. Δήμητρας Ευξεινούπολης, των Τριτέκνων, αλλά και μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Επίσης, οι πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Αλμυρού Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος και της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης Αργύρης Τέφογλου αλλά και οι Σύμβουλοι των Κοινοτήτων επίσης παρευρέθησαν και βοήθησαν στη δεντροφύτευση.

Το δάσος αλλά και ο γύρω χώρος γέμισε με μικρούς και μεγάλους εθελοντές, που με μεράκι και φροντίδα φύτεψαν κατάλπες και σφεντάμια υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου Αλμυρού.
Καθάρισαν με ιδιαίτερο ζήλο και ένα αρκετά μεγάλο μέρος αυτού, χαρίζοντας του μια διαφορετική όψη. Εξάλλου αποτελεί προτεραιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής η αναβάθμιση και ο εξωραϊσμός αυτού του δάσους.
Αξιόλογη και συγκινητική ήταν και η συμμετοχή των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού, οι οποίοι με το δικό τους τρόπο, έβαλαν ένα σημαντικότατο λιθαράκι σε όλη αυτή την προσπάθεια.
Για άλλη μια φορά μαθητές, καθηγητές και Δήμου του Αλμυρού απέδειξαν τον εθελοντισμό, αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση που τους διακατέχει.

Πηγή: almyros.gr, myvolos.netΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: