Οι αρκούδες μύρισαν την άνοιξη και ξύπνησαν

Περπατούν νωχελικά, χασμουριούνται και υποδέχονται την έλευση της άνοιξης, κάτω από τις πρώτες ακτίνες του ήλιου. Ξυπνούν σιγά σιγά οι αρκούδες που ζουν στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» με το βιολογικό τους ρολόι να έχει συγχρονιστεί με την επίσημη έναρξη της Άνοιξης, στις 21 Μαρτίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι πρώτες αρκούδες που ξύπνησαν ήταν τα δύο αδέρφια, ο Μανώλης και ο Κυριάκος, που είναι και οι νεότερες αρκούδες.

Τον περισσότερο χρόνο εκτός της φωλιάς της περνάει πλέον και η Μπάρμπαρα, ενώ και οι υπόλοιπες αρκούδες αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν από το χώρο που κοιμήθηκαν το χειμώνα.

Η μοναδική αρκούδα που παραμένει στη φωλιά της είναι η Τασούλα, που είναι και από τις μεγαλύτερες σε ηλικία, από τις συνολικά 9 που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο, ξεπερνώντας τα 20 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «Αρκτούρου» οι περισσότερες αρκούδες δείχνουν νωχελικές και η διάθεσή τους για φαγητό δεν έχει επανέλθει ακόμη, κάτι που είναι φυσιολογικό, όταν ξυπνάνε από το χειμέριο ύπνο.

Το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας στο Νυμφαίο, που ήταν κλειστό όσο καιρό κοιμόταν τα μεγαλόσωμα ζώα, ανοίγει πλέον αυτό το Σάββατο, 21 Μαρτίου, και όσοι θέλουν μπορούν να το επισκέπτονται καθημερινά (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα, από 10.00-16.30.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: