Νεκροί πελεκάνοι στη λίμνη Βόλβη

pelekanos

Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης (Φ.Δ.) ειδοποιήθηκε από υπαλλήλους του Δασαρχείου Λαγκαδά για την εύρεση νεκρών πελεκάνων στην περιοχή της Νυμφόπετρας. Το προσωπικό του Φ.Δ. εντόπισε συνολικά 7 πτώματα πελεκάνων, από τα οποία τα 4 ήταν σε προχωρημένη σήψη. Τα υπόλοιπα τρία πτώματα μεταφέρθηκαν αμέσως στην Κτηνιατρική Κλινική του ΑΠΘ για τις απαραίτητες εξετάσεις από την κ. Γεωργοπούλου Γιάννα (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας Πτηνών).

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 παραλάβαμε τις ακτινογραφίες των πτωμάτων από το Τμήμα Παθολογίας Πτηνών, οι οποίες έδειξαν ότι τα δύο από τα τρία πουλιά έφεραν σκάγια. Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο πυροβολισμός των πτηνών δεν αποτέλεσε το κύριο αίτιο θανάτωσής τους. Να υπενθυμίσουμε ότι η θήρευση του πελεκάνου είναι παράνομη καθώς αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία 147/2009.

Δείγματα των πτωμάτων έχουν δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για περαιτέρω μικροβιολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί το ακριβές αίτιο θανάτου.

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΝΩΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ – ΒΟΛΒΗΣΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: