Μετάβαση σε ένα σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης των Δημοσίων Δασών (η συνέχεια …)

Σε προηγούμενο άρθρο είχε γίνει παρουσίαση για μια πρώτη προσπάθεια δημιουργίας εφαρμογής με την οποία θα μπορεί να επιτευχθεί, όταν ολοκληρωθεί, πλήρως μηχανογραφημένη διαχείριση των δημοσίων δασών σε μια Δασική Υπηρεσία.

Στον σύνδεσμο https://drive.google.com/…. μπορείτε να κατεβάσετε την πρώτη έκδοση της εφαρμογής αυτής, να πειραματιστείτε αρχικά και γιατί όχι … ίσως τελικά με τη βοήθειά σας και τις προτάσεις σας, επιτευχθεί τελικά το όραμα μιας ενιαίας και αυτοματοποιημένης διαχείρισης των δημοσίων δασών μας.

Απαιτήσεις : Η εφαρμογή αυτή δουλεύει μέσω Access από την έκδοση 2007 και νεότερη. Θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την εκτέλεση μακροεντολών. DiaxeirisiV01

Στο βίντεο που σας παραπέμπει η εικόνα δίπλα παρέχονται οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας της εφαρμογής. Το βίντεο αυτό αν και έγινε πάρα πολύ βιαστικά, λόγω άλλων εργασιών, πιστεύω να σας διευκολύνει αρκετά.

Οι παρατηρήσεις σας και τα σχόλια θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εφαρμογής αρχικά αλλά ο  τελικός στόχος είναι η μετάβαση της σε διαδικτυακή έκδοση. Για το σκοπό αυτό θα ανοίξει στο GitHub κατάλληλη εργασία (project). To GitHub είναι μια εφαρμογή που κάνει εύκολη την διαμοίραση κώδικα και την συνεργασία σε projects.

Η αρχή έγινε …. ας σύρουμε όλοι μαζί το κάρο.

Μάρας Γεώργιος
Δασολόγος

.

.

.

.

.

.ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , ,

1 reply

  1. Κύριε Μάρα, νομίζω ότι χρειάζονται μερικές επιπλέον πληροφορίες για την εγατάσταση του προγράμματος. Ανοίγοντας το αρχείο V_02 κάποα αρχεία λέει ότι λείπουν κλπ. Ποιά αρχεία συγκεκριμένα και σε ποιά θέση πρέπει να αντιγραφούν κλπ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: