Εμπλουτισμός ορεινών ρεμάτων με 90 χιλ. ιχθύδια πέστροφας

oreino Rema

Με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας εγκρίθηκε η δωρεάν διάθεση 90.000 ιχθυδίων πέστροφας, της φετινής παραγωγής του Πεστροφογεννητικού Σταθμού Ασπροποτάμου Καλαμπάκας, στα Δασαρχεία Καλαμπάκας και Τρικάλων, για τον εμπλουτισμό των ορεινών πεστροφόρων ρεμάτων των περιοχών αρμοδιότητάς τους.

Σύμφωνα με την απόφαση, 15.000 ιχθύδια θα διατεθούν στο Δασαρχείο Τρικάλων και τα υπόλοιπα 75.000 στο Δασαρχείο Καλαμπάκας, εκ των οποίων:

α) 65.000 ιχθύδια πέστροφας, για τις ανάγκες του Δασικού Συμπλέγματος Ασπροποτάμου,
β) 5.000 για τον εμπλουτισμό των ρεμάτων περιοχής Χρυσομηλιάς- Παλαιοχωρίου και
γ) 5.000 για τον εμπλουτισμό του ρέματος Καστανιώτικο.

Ο εμπλουτισμός θα γίνει με την εποπτεία και ευθύνη των εν λόγω Δασαρχείων.

Η πέστροφα έχει υψηλές απαιτήσεις και ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες που περιλαμβάνουν πολτοποιημένους κρόκους αυγών για να πάρουν τα μικρά ιχθύδια τις απαραίτητες πρωτείνες και θρεπτικά στοιχεία. Φτάνοντας σε μήκος τα 2 με 3 εκατοστά τα μικρά ψαράκια είναι έτοιμα να ενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η μεταφορά τους και η επιλογή του σημείου που θα απελευθερωθούν γίνεται με μεγάλη προσοχή και απαιτεί εμπειρία, αφού τα πρώτα 24ωρα προσαρμογής τους είναι και τα πιο κρίσιμα για τις μικρές πέστροφες.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υδατικοί πόροι

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: