Απίστευτη υπόθεση λαθροθηρίας: Τον τσάκωσαν με 5 λαγούς και 500 πουλιά

lathrothiria lagoi skotomena poulia_

Τρεις σκοτωμένους και δυο ζωντανούς λαγούς σε ειδική κρύπτη και παραπάνω από πεντακόσια σκοτωμένα άγρια πτηνά εντόπισαν χθες οι άνδρες της κυπριακής Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας  στο αυτοκίνητο νεαρού άνδρα από την επαρχία Λευκωσίας.

Στα άγρια πτηνά περιλαμβάνονται πέρδικες, τσίχλες, μαυροπούλια, αμπελοπούλια κ.ά. Δεν επρόκειτο ωστόσο για θηράματα που σκοτώθηκαν την συγκεκριμένη ημέρα αλλά προέρχονται από λαθροθηρία προηγούμενων ημερών ή και μηνών.

Οι άνδρες της Υπηρεσίας Θήρας, που είχαν πληροφορίες για τη δράση του νεαρού ατόμου, όταν σταμάτησαν το όχημα του για έλεγχο, τον άκουσαν να τους λέει ότι τα είχε στο αυτοκίνητό του για να τα πετάξει. Ο νεαρός συνελήφθη και έγινε καταγγελία του στην Αστυνομία.

Η εφημ. Φιλελεύθερος αναφέρει ότι η λαθροθηρία από νεαρά άτομα τα οποία βρίσκουν πεδίο δράσης για εύκολο κέρδος, προκαλώντας τεράστια ζημιά στο ενδημικό θήραμα αλλά και γενικότερα στην πανίδα της Κύπρου φαίνεται να προσλαμβάνει διαστάσεις.  Πίσω από τις υποθέσεις λαθροθηρίας κρύβονται και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, με τη διεξαγωγή παράνομου εμπορίου άγριων πτηνών και λαγών, τονίζει. ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: