Υλοποίηση του Προγράμματος Δασοπροστασίας στο ν. Φθιώτιδας

logo dasarxeio

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοινώνεται από την Δασική Υπηρεσία ότι υλοποιείται το Πρόγραμμα Δασοπροστασίας, με σκοπό να προστατευθούν αποτελεσματικά τα δάση, οι δασικές εκτάσεις και η πανίδα τους από τους πάσης φύσεως κινδύνους που τα απειλούν και ειδικότερα  από πυρκαγιές, καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομη θήρα, καθώς επίσης ο έλεγχος διενέργειας παράνομων υλοτομιών και διακίνησης δασικών προϊόντων, αλλά και η επίτευξη αστυνόμευσης του αγροτικού περιβάλλοντος με την τήρηση και εφαρμογή των Δασικών και Αγρονομικών Αστυνομικών Διατάξεων.

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος μέχρι τέλους του έτους, τα κατά τόπους Δασαρχεία (Λαμίας, Σπερχειάδας, Αταλάντης) καθώς και η Διεύθυνση Δασών θα λειτουργούν από 07.00 έως 15.30 σε πλήρη σύνθεση, από 15.30 έως 22.00 με ειδικά συνεργεία (ομάδες επιφυλακής) και με προγραμματισμένα εποχούμενα περίπολα, εντός ή εκτός του ανωτέρου ωραρίου , όλες τις ημέρες της εβδομάδας (καθημερινές-Κυριακές-Αργίες).

Τηλέφωνα επικοινωνίας 22310 22319 (Δασαρχείο Λαμίας), 22360 43695 (Δασαρχείο Σπερχειάδας), 22330 22171 & 22268 (Δασαρχείο Αταλάντης) και 22310 53021 (Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας).

Καλούνται όλοι οι φορείς και οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, να συνδράμουν τις προσπάθειες των δασικών υπαλλήλων που συγκροτούν τις ομάδες επιφυλακής, ώστε να αποτραπούν όποιες προσπάθειες καταστροφής των δασών και δασικών εκτάσεων του Νομού μας.

Ο νόμιμος τρόπος απόληψης και διακίνησης δασικών προϊόντων κατά περιοχή καθορίζεται από Δασικές Ρυθμιστικές Διατάξεις που έχουν εκδοθεί από τα αρμόδια κατά τόπους Δασαρχεία του Νομού, στα οποία μπορεί να απευθύνεται κάθε ενδιαφερόμενος.

Επισημαίνεται τέλος ότι , οι παραβάτες αλλά και όσοι κατ’ εντολή των οποίων ενεργούν ελέγχονται και διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις τις Δασικής και της εν γένει νομοθεσίας, τα δε παρανόμως υλοτομημένα ή συλλεγόμενα προϊόντα, όπως επίσης και τα χρησιμοποιούμενα μέσα (εργαλεία, οχήματα κ.λ.π.) κατάσχονται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

.

.

.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: