Θεωρήθηκε ο Δασικός Χάρτης της Π.Ε. Ηλείας

logo dasikis

Με το με αρ. πρωτ. 86551/2362/16-07-2015 έγγραφό της, η Διεύθυνση Δασών Ηλείας θεώρησε τον Δασικό Χάρτη ολόκληρης της Π.Ε. Ηλείας, πλην των ΟΤΑ για τους οποίους είχαν ήδη καταρτιστεί Δασικοί Χάρτες σε προηγούμενα προγράμματα (ΟΤΑ Αρετής, Λεχαινών, Μανωλάδος, Νέας Μανωλάδος και Πύργου).

Η μελέτη κατάρτισης του συγκεκριμένου Δασικού Χάρτη ανατέθηκε από την ΕΚΧΑ Α.Ε. στο γραφείο δασικών μελετών ΞΥΛΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α.Ε. με σύμβαση που υπογράφηκε στις 6 Αυγούστου του 2014 και λόγω του ότι η χρηματοδότησή της είχε ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ, η ολοκλήρωσή της έπρεπε να γίνει σε εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα. Κάτι που επιτεύχθηκε σαν αποτέλεσμα της άριστης και συνεχούς συνεργασίας μεταξύ του αναδόχου και του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Ηλείας.

Σημειώνεται ότι μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες του συγκεκριμένου Δασικού Χάρτη ήταν το γεγονός ότι η πρόσφατη αεροφωτογράφιση έγινε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 (οι οποίες κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της βλάστησης του Νομού), γεγονός που δυσχέραινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την φωτοερμηνεία και την οριοθέτηση των δασικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την συγκεκριμένη μελέτη, το Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων του Νομού είχε από πριν αποτυπώσει σε ψηφιακή μορφή το σύνολο σχεδόν των διοικητικών πράξεων της Υπηρεσίας, τις οποίες και παρέδωσε στον ανάδοχο μόλις ξεκίνησε το έργο.

Δελτίο ΤύπουΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: