“Αντιστεκόμαστε σε κάθε σχέδιο οικοπεδοποίησης του Υμηττού”

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε σχέδιο οικοπεδοποίησης του Υμηττού διαμηνύει ο δήμαρχος Ηλιούπουλης και πρόεδρος του Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) Β. Βαλασόπουλος, αναφορικά με τον δεύτερο εμπρησμό της δασικής έκτασης, χαιρετίζοντας την συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη, τον οποίο χαρακτηρίζει “άξιο συνοδοιπόρο”.

Κάνοντας σύντομο απολογισμό των δράσεων μετά τον δεύτερο εμπρησμό, που είχε ως επίπτωση συνολικά να καούν 7.500 στρέμματα, ο Β. Βαλασόπουλος αναφέρει πως σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς έγινε η οριογράφηση των καμένων εκτάσεων, σε συνεργασία με το Δασαρχείο συντάχθηκε ο πίνακας υλοτομίας, απομακρύνθηκαν υλικά που υπήρχαν πίσω από τα φράγματα, εστάλησαν οι συντεταγμένες της πυρκαγιάς για την αεροφωτογράφηση στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και κατατέθηκε ο πίνακα υλοτομίας στη Δ/νση Αναδασώσεων.

Στο πλαίσιο των δράσεων ο Β. Βαλασόπουλος αναφέρει: “Εξασφαλίσαμε από το Πράσινο Ταμείο τα απαραίτητα χρήματα για την άμεση υλοτομία και την κατασκευή των κορμοδεμάτων και γενικά σε χρόνο – ρεκόρ ακυρώσαμε κάθε πιθανότητα οικοπεδοποίησης του Υμηττού”. “Καλούμε την Πολιτεία να συνεχίσει με αμείωτη ένταση να παραστέκεται δίπλα μας, ενάντια σε κάθε κακόβουλη πράξη ή σχέδιο”, καταλήγει.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: