Αρκούδα σκότωσε πεζοπόρο στο Πάρκο Yellowstone 

Μια ενήλικη θηλυκή αρκούδα και τουλάχιστον ένα αρκουδάκι φαίνεται να έχουν εμπλακεί σε θανατηφόρα επίθεση εναντίον ενός πεζοπόρου στο Πάρκο Yellowstone. Ο άτυχος άνδρας είχε εξαφανιστεί από την Παρασκευή.

arkouda

(Φωτό αρχείου)

Νεκρός βρέθηκε τελικά ένας υπάλληλος του Εθνικού Πάρκου Yellowstone στις ΗΠΑ, ο οποίος και είχε εξαφανισθεί από την Παρασκευή, προκαλώντας ανησυχίες όταν δεν εμφανίσθηκε στη δουλειά του.

Οι συνάδελφοί του ανακάλυψαν σε ένα από τα μονοπάτια του πάρκου το πτώμα του άτυχου άνδρα, το οποίο και έφερε πολλαπλά τραύματα στα χέρια, που υποδεικνύουν πως προσπαθούσε να αμυνθεί σε κάτι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πέθανε λόγω επίθεσης από αρκούδα γκρίζλι. Ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, ήταν εποχιακός υπάλληλος στη Medcor, εταιρία που διευθύνει τρεις κλινικές στο Yellowstone.

Βιολόγοι της άγριας φύσης έχουν στήσει παγίδες στη γύρω περιοχή του συμβάντος, για να πιάσουν την αρκούδα, διευκρινίζοντας πως όποιο ζώο αποδειχθεί πως εμπλέκεται στην επίθεση, θα θανατωθεί.

“Δεν μπορούμε με βεβαιότητα να προσδιορίσουμε τα αίτια της επίθεσης, γι’ αυτό και δε θα βάλουμε σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια” εξήγησε αναφορικά με την απόφαση, ο Dan Wenk, υπεύθυνος του Πάρκου. “Λυπούμαστε βαθιά για αυτήν την τραγωδία και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια και τους φίλους του θύματος, καθώς καλούνται να διαχειριστούν την απώλεια ενός ανθρώπου που λάτρευε το Yellowstone”.

Πηγή: www.lifo.gr & www.theguardian.comΚατηγορίεςΆγρια ζωή

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: