Θαυματουργή μου μαστίχα

mastixa chios

Στην κατηγορία των παραδοσιακών φαρμάκων φυτικής προέλευσης έγινε αποδεκτή η φαρμακευτική «μονογραφία» της μαστίχας Χίου από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (European Medicines Agency – ΕΜΑ).

Συντάκτης: Γιώργος Παγούδης | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ειδικότερα, η μαστίχα Χίου κατετάγη με δύο θεραπευτικές ενδείξεις, της αντιμετώπισης δυσπεπτικών προβλημάτων και δερματικών φλεγμονών – επούλωσης δερματικών πληγών.

Η έγκριση από τον ΕΜΑ είναι η πρώτη από μία σειρά εγκρίσεων, στις οποίες στοχεύει η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου από ευρωπαϊκούς ή μη φορείς, προκειμένου το μοναδικό αυτό προϊόν να γίνει αποδεκτό και να καθιερωθεί στην παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα. Στο προσεχές μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες.

Η «μονογραφία» της μαστίχας έχει δημοσιοποιηθεί στο site του ΕΜΑ.

Οπως ανακοινώθηκε από την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, στην ομάδα της Διεύθυνσης Eρευνας & Ανάπτυξης, με υπεύθυνο τον δρα Ηλία Σμυρνιούδη για τη σύνταξη, κατάθεση και υποστήριξη του φακέλου έγκρισης της «μονογραφίας», πολύτιμη βοήθεια προσέφεραν η καθηγήτρια του τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κα Ιωάννα Χήνου και ο δρ Κώστας Παχής, πρόεδρος της IASIS Pharma.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης, η μαστίχα Χίου αναγνωρίζεται ως φαρμακευτικό προϊόν εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και σε χώρες εκτός αυτής που ακολουθούν τις ευρωπαϊκές φαρμακευτικές «μονογραφίες».

Αποτέλεσμα της καταχώρισης είναι η δυνατότητα κυκλοφορίας σκευασμάτων μαστίχας σε όλη την Ευρώπη με ισχυρισμούς υγείας εγκεκριμένους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

www.efsyn.gr

mastixa chios 2ΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: