Αφαίρεση κουδουνιών από αγελάδες με δικαστική απόφαση, λόγω ηχορύπανσης

agelades

Ο ιδιοκτήτης αντέτεινε ότι τα κουδούνια χρησιμεύουν για τον εντοπισμό των ζώων που το σκάνε, όμως το δικαστήριο προέκρινε το συμφέρον των γειτόνων. Ο κτηνοτρόφος μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ή να φτάσει ακόμη και στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας για να δικαιωθεί. 

Μπορεί για κάποιους οι αγελάδες που βόσκουν στα βουνά της Ελβετίας να είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τον ήχο των κουδουνιών που φέρουν, όμως για τους κοντινούς γείτονες ενός κοπαδιού συνιστά έναν πραγματικό εφιάλτη.

Αυτό ήταν το επιχείρημα που αποδέχτηκε το Εφετείο της Ζυρίχης για να υποχρεώσει έναν Ελβετό κτηνοτρόφο να αφαιρεί τα κουδούνια από τις 27 αγελάδες του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η απόφαση αυτή επικύρωσε την εντολή που είχαν δώσει στον κτηνοτρόφο οι αρχές της μικρής κοινότητας όπου διαμένει, κοντά στη Ζυρίχη, κατόπιν αιτήματος των γειτόνων του οι οποίοι είχαν απελπιστεί από τα αδιάκοπα κουδουνίσματα που δεν τους άφηναν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα.

Οι γείτονες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά πέρσι ο αγελαδοτρόφος προσέφυγε με τη σειρά του στο Εφετείο, ζητώντας την αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης.

Μετά την έρευνα που έκανε, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο κτηνοτρόφος θα πρέπει να αφαιρεί τα κουδούνια από τις αγελάδες του από τις 22:00 μέχρι τις 7:00 το πρωί.

«Ακόμη και σε απόσταση 80 μέτρων από την πηγή, η ηχορύπανση ήταν πολύ υψηλή», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

Οι δικαστές έκριναν εξάλλου ότι τα κουδούνια είναι άχρηστα για τις αγελάδες αυτές, οι οποίες ζουν σε περιφραγμένο χώρο.

Ο ιδιοκτήτης αντέτεινε ότι τα κουδούνια χρησιμεύουν για τον εντοπισμό των ζώων που το σκάνε, όμως το δικαστήριο προέκρινε το συμφέρον των γειτόνων.

Ο κτηνοτρόφος μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης ή να φτάσει ακόμη και στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας για να δικαιωθεί.

https://left.grΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: