Κατασχέσεις δεκάδων λαγών & καταγγελίες για λαθροθηρία

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 20 ζωντανοί λαγοί σε υποστατικό στην Κοκκινοτριμιθιά. Γεμάτη με θηράματα και η κατάψυξη

Νέα μεγάλη επιτυχία της Υπηρεσίας Θήρας της Κύπρου. Μετά από επιχείρηση εντόπισαν δεκάδες λαγούς σε μάντρα στο Ακάκι. Παράλληλα έχουν πυκνώσει και οι περιπολίες για λαθροκυνηγούς ενόψει της έναρξης του κυνηγίου την Κυριακή.

Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 3 το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Στόχος ήταν μάντρα στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς-Ακακίου για την οποία υπήρχαν πληροφορίες για παράνομη κατοχή και εκτροφή λαγών.

Κατά τις έρευνες οι θηροφύλακες εντόπισαν ανάμεσα στα κουνέλια και τα κοτόπουλα και δεκάδες ζωντανούς λαγούς διαφόρων ηλικιών.

Ήταν σε μικρούς περιφραγμένους χώρους στο έδαφος διαμέτρου 6 επί 3 μέτρων

Εντοπίστηκαν 20 ζωντανοί λαγοί σε κλουβιά, ενώ στην έρευνα που έγινε στην οικία του του συγκεκριμένου προσώπου εντοπίστηκαν 7 λαγοί σκοτωμένοι και δύο φάσσες. Είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση λαθροθηρίας

Ο ηλικίας 53 ετών ιδιοκτήτης της μάντρας οδηγήθηκε στον τοπικό αστυνομικό σταθμό όπου έδωσε κατάθεση, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να λογοδοτήσει σε κατοπινό στάδιο ενώπιον της Δικαιοσύνης

Οι ζωντανοί λαγοί έχουν τοποθετηθεί προσωρινά σε περιφραγμένο χώρο της Υπηρεσίας Θήρας και αφού εξεταστούν από λειτουργούς των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών θα απελευθερωθούν σε απαγορευμένες περιοχές κυνηγίου για εμπλουτισμό

Την ίδια ώρα έχουν πυκνώσει και οι περιπολίες ενόψει της έναρξης του κυνηγίου της φάσσας και του τρυγονιού την ερχόμενη Κυριακή 23 Αυγούστου.

Τα δρομολόγια που θα ακολουθήσουν τα περίπολα καθορίζονται λίγο πριν από την αναχώρηση από τα γραφεία της Υπηρεσίας Θήρας και μόλις παραστεί ανάγκη τα σχέδια δράσης αναθεωρούνται, ώστε να καταστεί δυνατή η σύλληψη όσων παρανομούν.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Υπηρεσίας Θήρας Πέτρος Αναγιωτός, “οι περιπολίες της Υπηρεσίας συνεχίζουν να είναι εντατικές λίγες μέρες πριν από την έναρξη του κυνηγίου. Θα συνεχίσουν μέχρι και το τέλος της κυνηγετικής περιόδου το Φεβρουάριο”.

Προβληματισμό στο μεταξύ προκαλούν στην Υπηρεσία Θήρας και τα εκατοντάδες ταΐσματα που έχουν γίνει σε ολόκληρη την Κύπρο, αφού αναμένεται μεθαύριο Κυριακή να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό κυνηγών με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων.

Πηγή: http://www.ant1iwo.comΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

1 reply

  1. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗ ΠΑΡΑΝΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΑΝΘΡΟΠΟΣ ΛΑΓΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΩ ΕΧΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΤΡΩΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ
    ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: