“Τσίμπησαν” λαθροκυνηγούς με κράχτες κι αγριογούρουνο!!…

thirofilaki ioannina_kraxtes_ortykia

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι περιπολίες και οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στα όρια αρμοδιότητας και ευθύνης της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Στους ελέγχους των τελευταίων ημερών, σημειώθηκαν τρεις επ’ αυτοφώρω συλλήψεις σε δύο διαφορετικά περιστατικά, το ένα στην περιοχή της Κόνιτσας και το δεύτερο στην Κρύα Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα στο πρώτο περιστατικό, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή μετά από καταγγελίες κυνηγών, για άσκηση θήρας με τη χρήση ηχομιμητικών συσκευών έθεσε υπό παρακολούθηση την περιοχή «Λιτοβούνι» στο Μάζι Κόνιτσας.

Το πρωί της Κυριακής Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες εντόπισαν στην περιοχή δύο ημεδαπούς να ασκούν συστηματικά θήρα, με τη χρήση ηχομιμητικής συσκευής, για την προσέγγιση ορτυκιών, έχοντας ήδη θηρεύσει δεκατρία ορτύκια.

Οι δύο ημεδαποί αρνήθηκαν κατά τον έλεγχο την κατάσχεση του οπλισμού, των αδειών θήρας και των θηραμάτων και ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ που ανταποκρίθηκε άμεσα και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία με τη σύλληψή τους και την κατάσχεση όπλων, αδειών και θηραμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, η συσκευή που χρησιμοποιούσαν για να προσελκύουν θηράματα λειτουργούσε με χρονοδιακόπτη, λειτουργώντας μόνο από το βράδυ μέχρι το πρωί. Ο Εισαγγελέας όρισε τακτική δικάσιμο και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η ηχομιμητική συσκευή, τα όπλα, οι άδειες θήρας και τα θηράματα κατασχέθηκαν.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Κρύα Ιωαννίνων, το πρωί της Κυριακής Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κατά την περιπολία τους εντόπισαν και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω έναν ημεδαπό που είχε θηρεύσει παράνομα έναν αγριόχοιρο βάρους περίπου 100 κιλών, ενώ το κυνήγι του αγριόχοιρου επιτρέπεται από τις 15 Σεπτεμβρίου και έπειτα.

Ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, με τον άνδρα να συλλαμβάνεται και να παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο, ενώ κατασχέθηκαν το όπλο, η άδεια και το θήραμα, που αφού εξετάστηκε από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, βγήκε σε πλειστηριασμό, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Η διοίκηση της Ε’ ΚΟΗ με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά υπενθυμίζει για πολλοστή φορά, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί συμπεριφορές που κινούνται εκτός του νόμιμου πλαισίου άσκησης της κυνηγετικής δραστηριότητας και προσβάλλουν το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας.

Πηγή: Δημοσίευμα του Epiruspost.grΚατηγορίεςΘήρα

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: