Δασολογική Ενότητα: Σχόλιο για την ανακοίνωση των ΠΕΔΔΥ και ΠΟΓΕΔΥ για το νέο Δ.Σ. της ΕΚΧΑ

ΣΧΟΛΙΟ ΔΑΣΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
(ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΟΛΟΓΟΥΣ)

Με αφορμή την ανακοίνωση των ΠΕΔΔΥ και ΠΟΓΕΔΥ για τη στελέχωση του νέου ΔΣ της ΕΚΧΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κατά πλειοψηφία σχετική ανακοίνωση είναι άλλη μια εμφάνιση της λογικής των πλειοψηφιών της «διύλισης του κώνωπα»

Αφού μόνιμο μέλημά τους ήταν, όλο το προηγούμενο διάστημα, η εμφάνισή τους ως «βασιλικότεροι του βασιλέως» ως «επισπεύδοντες» σε κάθε κυβερνητική επιλογή και της προηγουμένης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και της απελθούσας (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) συγκυβέρνησης, οι πλειοψηφίες και για άλλη μια φορά «δια ηλεκτρονικής περιφοράς» κι όχι πραγματικής συνεδρίασης του ΔΣ (τουλάχιστον της ΠΕΔΔΥ), επανεμφανισθήκαν στο προσκήνιο.

Καμιά ανακοίνωση για

  1. Τη διατήρηση της αντιλαϊκής – αντιδασικής πολιτικής των ανωτέρω κυβερνήσεων
  2. Την ένταση της εμπορευματοποίησης των δασών & του φυσικού περιβάλλοντος και στο πλαίσιο αυτό την ιδιωτικοποίηση του Κτηματολογίου (αλήθεια γιατί δεν ζητάτε την κατάργηση της Κτηματολόγιο ΑΕ και την μεταφορά του αντικειμένου στη Δασική Υπηρεσία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού;).
  3. Την υλοποίηση από τις αστικές κυβερνήσεις της αντιλαϊκής – αντιδασικής στρατηγικης της ΕΕ (την οποία έχουν συνδιαμορφώσει), της προσαρμογής των δασών στην οικονομία της καπιταλιστικης αγοράς, που αντιμετωπίζει τα δάση και το φυσικό περιβάλλον ως διέξοδο στην κερδοφορία των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων
  4. Την επιστημονική και ουσιαστικά αντικειμενική ολοκληρωμένη πρόταση για διαχείριση και προστασία των δασών που το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ της δεν μπορεί παρά να είναι Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Η ΜΕΣΟ – ΜΑΚΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ που δεν προσαρμόζει – στραγγαλίζει – καταστρέφει τα δασικά οικοσυστήματα στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
  5. Τις κοινωνικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση αυτής της Δασοπολιτικής – επιστημονικής πολιτικής προς όφελος του λαού και των Δασικών Οικοσυστημάτων.

Και ως εκ θαύματος κρίθηκε ως κύριο και βασικό η σύνθεση της επιτροπής, οι τεχνικές – τεχνοκρατικές διαδικασίες και η σύνθεση της επιτροπής (που αποτελεί ένα αλλά όχι το βασικό ζήτημα αφού ακόμη κι αν ήταν όλοι δασολόγοι πάλι η πολιτική κατεύθυνση είναι το κύριο), σκόπιμα αποστεωμένες από το δασοπολιτικό περιεχόμενο. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ή ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΠΕΝΔΥΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥΣ , ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΗΝ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ;

Η πλειοψηφία των ΠΕΔΔΥ & ΠΟΓΕΔΥ με ποιους είναι;

Η Δασολογική Ενότητα, ταξικά προσανατολισμένη συνδικαλιστικά και πολιτικά παίρνει καθαρή θέση.

ΡΑΛΛΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ μέλος του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ

Εκπρόσωπος της ΔΕ    

31 Αυγούστου 2015ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες, Κτηματολόγιο

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: