«Καμπάνα» 9.100 ευρώ σε κυνηγό για μη τήρηση κανόνων ευζωίας στα 14 σκυλιά του

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 9.100 ευρώ βεβαιώθηκε από το Β’ Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας σε 49χρονο κυνηγό καθώς μετά από καταγγελία βρέθηκαν στην αυλή της μονοκατοικίας του στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου να ζουν 14 σκυλιά για τα οποία δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας.

adespotaΟ 49χρονος ιδιοκτήτης των ζώων σύμφωνα με την Ε.Ρ.Τ. συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου αλλά η υπόθεση θα δικαστεί τις επόμενες μέρες αφού ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Οι αστυνομικοί μετά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μαζί με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας στις 2 Σεπτεμβρίου βεβαίωσαν το τσουχτερό πρόστιμο καθώς πέρα από τις υγειονομικές παραβάσεις και μη τήρηση των κανόνων ευζωίας (καθώς δεν μάζευε τις ακαθαρσίες των ζώων) όπως διαπιστώθηκε τα σκυλιά δεν είχαν ούτε μικροτσίπ αν και εκ του νόμου ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να τους έχει ηλεκτρονική σήμανση ενώ ένα δεν είχε βιβλιάριο υγείας.

Η διαδικασία επιβολής διοικητικού προστίμου

Το πρόστιμο που βεβαίωσε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, όπως ορίζει η νομοθεσία, θα επικυρώσει τις επόμενες μέρες ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής αφού ακούσει την ένσταση που μπορεί να καταθέσει ο δράστης.

Το πρόστιμο στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του παραβάτη για τα περαιτέρω. Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):
– κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.
– χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.

Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το διοικητικό πρόστιμο είναι διαφορετικό από την χρηματική ποινή ή την ποινή φυλάκισης που είναι εξαγοράσιμη για τα πλημμελήματα.

Πηγή: www.zoosos.gr


Σχετικά αρχεία:

  • ΝΟΜΟΣ 4039/2012 (ΦΕΚ Α΄ 15) Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό. [Όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ Α ́32


ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

1 reply

  1. Δεν έχουν ανάγκη οι κυνηγοί έχουν λεφτά. Βαράτε τους στ΄ αυτιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: