Φωτογραφίες: οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα

 

alepou3

Η φωτογράφος Roeselien Raimond, από την Ολλανδία ειδικεύεται στη φωτογράφιση άγριων ζώων και ειδικά στις αλεπούδες. Μέσα από τη σειρά φωτογραφιών που έχει τραβήξει, βλέπουμε πως μάλλον οι όμορφες και άγριες αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα, και απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ζωής τους.

Η Raimond, σε συνέντευξή της, έχει δηλώσει: “Τις αγαπώ περισσότερο όταν είναι εντελώς άνετες: ελεύθερες από τον πόνο, τον φόβο, το κρύο, την πείνα ή οποιαδήποτε άλλη ενόχληση”.

Η φωτογράφος εξηγεί πως οι αλεπούδες έχουν τα καθήκοντά τους, όπως η λήψη τροφής και η τεκνοποίηση, όταν όμως αυτά πραγματοποιηθούν έρχεται η ώρα της απόλυτης χαλάρωσης.

Υπογραμμίζει πως υπάρχει μια αντίφαση, όταν προσπαθεί να φωτογραφίσει τις αλεπούδες. Από την εμπειρία της έχει μάθει, ότι όσο πιο σκληρά προσπαθεί να τις πλησιάσει, τότε οι ίδιες απομακρύνονται. Η προθυμία κάποιου να τις πλησιάσει τις απομακρύνει και τις καθιστά να είναι σε εγρήγορση.

“Έμαθα να το κάνω όπως το κάνουν οι αλεπούδες, απλά να είσαι εκεί και να δεις τι μπορεί να συμβεί. Την ίδια ώρα απολαμβάνω να μυρίζω φρέσκο αέρα και την αίσθηση του ήλιου στο δέρμα μου”, λέει χαρακτηριστικά η Raimond, ενώ προσθέτει χαριτολογώντας πως “οι αλεπούδες δεν έχουν ανάγκη από μαθήματα yoga ή διαλογισμού. Η χαλάρωση είναι η δεύτερη φύση τους”.

Μήπως τελικά να παραδειγματιστούμε όλοι από τις αλεπούδες και να μην προτρέχουμε σε βιαστικές κινήσεις γεμάτες άγχος και επιπολαιότητα;

Κάντο όπως οι αλεπούδες: να είσαι ζεν και ο,τι είναι να γίνει θα γίνει

Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!Εντυπωσιακές φωτογραφίες - Οι αλεπούδες είναι τα πιο ζεν ζώα!


ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading