Αναστέλλει τη λειτουργία του το Δασικό Κολέγιο Κύπρου

Δεν κλείνει το Δασικό Κολέγιο, αναστέλλει τη λειτουργία του, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας

dasiko kolegio prodromou

ΚΥΠΡΟΣ: Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, δήλωσε σήμερα ότι “το Δασικό Κολέγιο δεν κλείνει, απλά αναστέλλει τη λειτουργία του όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και στο μέλλον η Κυβέρνηση θα έχει την ευχέρεια, όταν και εφόσον το θεωρήσει αναγκαίο, να το λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο”.

Σε χαιρετισμό κατά την τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του Δασικού Κολεγίου Κύπρου στον Πρόδρομο, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι “εν τω μεταξύ, το Δασικό Κολέγιο θα συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα και με πρόσφατη Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ως Εκπαιδευτικό και Επιμορφωτικό Κέντρο, προσφέροντας έτσι τις πολύτιμες εκπαιδευτικές του υπηρεσίες όχι μόνο στο Τμήμα Δασών αλλά και στον ευρύτερο τομέα των φυσικών πόρων και περιβάλλοντος”.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κουγιάλης είπε ότι “τα δάση μας αποτελούν τον πνεύμονα της Κύπρου και αναμφισβήτητα η εξαιρετική σημασία και ουσιαστική συμβολή τους στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας είναι αδιαμφισβήτητη και γι’ αυτό η συνέχιση της προστασίας και αειφορικής τους διαχείρισης είναι ζωτικής σημασίας και στόχος του Υπουργείου Γεωργίας”.

Απευθυνόμενος στους απόφοιτους του Δασικού Κολεγίου Κύπρου είπε ότι πρέπει να αισθάνεστε “ιδιαίτερα περήφανοι που πετύχατε να φτάσετε στο τέρμα της τρίχρονης προσπάθειας σας και παράλληλα τυχεροί γιατί, η Κυβέρνηση επιδεικνύοντας την απαιτούμενη αποφασιστικότητα, έλαβε την απόφαση για το διορισμό σας και την ένταξή σας στη Δασική οικογένεια όπως και όλοι οι άλλοι προηγούμενοι απόφοιτοι”.

“Σας καλωσορίζω λοιπόν στη μεγάλη Δασική Οικογένεια και αναμένω ότι θα εργαστείτε με τον απαραίτητο ζήλο όπως και οι προκάτοχοί σας, για μια καλύτερη δασοπονία, αλλά και για μεγιστοποίηση του κοινωνικού και οικονομικού οφέλους από τα δάση μας”, είπε ο Υπουργός Γεωργίας.

Ανακοίνωσε ότι “η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας την αφοσίωση και τους κόπους των σπουδαστών μας, θα απονείμει και φέτος τα Προεδρικά Βραβεία, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο σε επίδοση απόφοιτο του Δασικού Κολεγίου”.

Το πρώτο βραβείο που θα δοθεί, ανέρχεται στο ποσό των €2.000 και το δεύτερο στο ποσό των €1.000.

www.ant1iwo.comΚατηγορίεςΕκπαίδευση - Επιμόρφωση

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: