Οι ηχομιμητικές συσκευές κάνουν…θραύση

logo_dokimastiko

Το βράδυ της Τρίτης, 29 Σεπτεμβρίου 2015, θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου (Γ΄ΚΟΠ) εντόπισαν  στην περιοχή “Λίμνες” ηχομιμητική συσκευή προσέλκυσης πτηνών. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γ ΚΟΠ, το πρωί της επόμενης ημέρας και ύστερα από πολύωρη παρακολούθηση του χώρου, στο σημείο εμφανίστηκαν δύο άτομα τα οποία προέβησαν στην θήρα ορτυκιού. Κατασχέθηκε ο “κράχτης” και υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα καθώς επίσης και για απείθεια διότι δεν παρέδωσαν τα όπλα και τα φυσίγγια τους όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία περί θήρας στον Δασικό Κώδικα του ΝΔ 86/1969.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ημέρες νωρίτερα, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015, Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας είχε εντοπίσει και κατασχέσει στην ίδια περιοχή και άλλη παράνομη ηχομιμητική συσκευή προσέλκυσης πτηνών.

Είναι σαφές ότι η χρήση των κραχτών, σε όποιο βαθμό και αν είναι, δεν συμβαδίζει ούτε με την κυνηγετική ιδεολογία του ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου, ούτε με την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων κυνηγών. Εάν λοιπόν θέλουμε πραγματικά οι κράχτες να εκλείψουν οι ίδιοι οι κυνηγοί οφείλουν και να περάσουν το σωστό μήνυμα και να υποστηρίξουν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή που δημιούργησαν και λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία, καταλήγει η ανακοίνωση.

thirofilakes peloponnisou



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading