Δηλώσεις Τσιρώνη με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων

tsironis2

«Η σημερινή ημέρα ας αποτελέσει ευκαιρία να τιμήσουμε τους ανθρώπους και τις οργανώσεις που πασχίζουν καθημερινά για τα ζώα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, με αφορμή τον σημερινό διεθνή εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

Σχετικά με την 4η Οκτωβρίου, ο κ Τσιρώνης προέτρεψε να «αποτελέσει εκκίνηση μιας πιο ουσιαστικής αντίδρασης απέναντι σε όσους εμπορεύονται παράνομα, κακομεταχειρίζονται, βασανίζουν ή θανατώνουν απροστάτευτα ζώα».

«Ας συνεχίσουμε πιο δυναμικά, όλοι μαζί, τη μάχη ενάντια στη λαθροθηρία. Ας δώσουμε όλοι έμφαση, πρακτικά, στην καθημερινότητά μας, στη Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά στην προστασία τους».

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο κ. Τσιρώνης επισήμανε στη δήλωσή του ότι «η χλωρίδα και η πανίδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης και της προκοπής του ανθρώπου. Έχουμε όχι μόνο υποχρέωση αλλά και συμφέρον να τα διατηρήσουμε. Άλλωστε η βιοποικιλότητα αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα μας, διαχρονικό βίωμα του ελληνικού λαού και επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε στη δήλωσή του ότι «οι συγκάτοικοί μας στον πλανήτη Γη αξίζουν τη συνεχή φροντίδα μας και τη συνεχή προσπάθειά μας για να διατηρήσουμε τα οικοσυστήματα που τους συντηρούν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d