Ο υπουργός Δασών της Βαυαρίας έβαλε φωτιά στο δάσος καίγοντας σκουπίδια

Bavarian Forest national park near Neuschoenau, Photo by: Patrick Pleul

Έκπληκτοι έμειναν οι πυροσβέστες που έτρεξαν αν σβήσουν μια φωτιά στη Βαυαρία, όταν διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά είχε προκαλέσει ο υπουργός Δασών του κρατιδίου.

Πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 22 πυροσβέστες έσπευσαν να κατασβέσουν μια πυρκαγιά που μόλις είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Οταν έφτασαν στο σημείο της πυρκαγιάς διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι ο άνθρωπος που την είχε προκαλέσει ήταν ο υπουργός Δασών, Γεωργίας και Τροφίμων του κρατιδίου και μέλος του αδερφού κόμματος της Μέρκελ, Χέλμουτ Μπρίνερ.

Εκανε εκστρατεία για την προστασία των δασών

Τα σχετικά δημοσιεύματα επιβεβαίωσε το υπουργείο του Μπρίνερ με μια γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρετε ότι ο υπουργός προσπάθησε να κάψει σκουπίδια και ξερά φύλα στην αυλή του σπιτιού του.

Το θλιβερό είναι ότι όλο το καλοκαίρι, σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, ο Μπρίνερ καλούσε τους Βαυαρούς να παίρνουν μέτρα ασφαλείας όταν πρόκειται να κάψουν ξερά φύλα στους κήπους τους.

«Είναι πραγματικά ντροπιαστικό. Υποβάθμισα τους κινδύνους. Δεν ήμουν προσεκτικός», δήλωσε ο υπουργός στο γερμανικό ραδιόφωνο.

Πηγή: thetoc.gr, telegraph.co.ukΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: